Рятувальники допомогли туристам, котрі не розрахували свої сили горах на Закарпатті

Рятувальники допомогли туристам, котрі не розрахували свої сили горах на Закарпатті
5 травня о 20:35 до ДСНС Закарпаття повідомили, що в районі полонини Ворожеска Рахівського району потребують допомоги четверо туристів - троє киян та один з м. Обухів, 1996 - 1997 років народження.

 

Про це рятувальників у телефонному режимі повідомили самі екстремали, коли зрозуміли, що через складні погодні умови та сильну стомленість, вони не зможуть самотужки повернутися до бази відпочинку. Також вказали й на орієнтовне місце свого перебування.

З'ясувалося, що за обраним маршрутом група планувала заночувати біля озера Ворожеска на масиві Свидовець, але мальовнича водойма знаходиться ще повністю під снігом, ото ж вирушили далі.

Вечір подорожуючі зустріли на хребті: розбили для ночівлі намет, але через кілька хвилин сильний вітер зірвав його й стало очевидним, що без допомоги рятувальників не обійтися...

Для проведення пошуково-рятувальних робіт на спецавтомобілі вирушили 5 фахівців гірських пошуково-рятувальних відділень смт Ясіня та с. Кваси. О 01:15 вже 6 травня заблукалих було знайдено та о 02:15 доправлено до їхнього тимчасового місця проживання на полонині Драгобрат.

Медичної допомоги туристи не потребували, але були дуже виснажені та знесилені й, звісно, вельми вдячні за порятунок.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

06 травня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів