Закарпатців, підозрюваних у збройному нападі, суд визнав невинними. Прокуратура готує апеляцію

Закарпатців, підозрюваних у збройному нападі, суд визнав невинними. Прокуратура готує апеляцію
Мукачівський міськрайонний суд сьогодні, 6 травня, визнав двох мукачівців, яких слідство підозрювало у стрілянині в Мукачеві, невинними. Закарпатська обласна прокуратура наразі готує апеляційну скаргу, — сказала речниця обласної прокуратури Катерина Хижняк.

 

"Подія сталася в лютому 2020 року, а в жовтні справа слухалася вже в суді. У ході слідства було встановлено, що особи спланували вбивство 41-річного мукачівця, — розповіла речниця. — Вони простежили за його помешканням, звичним маршрутом руху, роздобули вогнепальну зброю для скоєння злочину і вранці 7 лютого один з нападників здійснив серію пострілів у бік двох мукачівців, які рухалися на Мерседесі Гелендвагені. Тоді люди отримали вогнепальні ушкодження".

З її слів, під час слідства прокуратура отримала висновки судової молекулярно-генетичної експертизи про наявність на спусковому гачку автомата, знайденого на місці події, генетичних ознак одного з обвинувачених. "Однак і цей доказ, і ряд інших суд не визнав такими, що доводять вину осіб в інкримінованих злочинах", — сказала Катерина Хижняк.

Тепер, згідно з законодавством, у прокуратури є 30 днів на те, аби оскаржити вирок. Нагадаємо, через кілька годин після стрілянини в Мукачеві, депутати міської ради зібралися на позачергову сесію, щоб звернутися до президента України з проханням призначити керівництво поліції в місті.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

06 травня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів