Дві посилки з італійськими брендами на сотні тисяч гривень «попрямували» на склад Закарпатської митниці

Дві посилки з італійськими брендами на сотні тисяч гривень «попрямували» на склад Закарпатської митниці
Не задекларовані фірмові речі, які із-за кордону завозив в Україну водій мікроавтобуса в обхід оподаткування, вартістю понад кілька сотень тисяч гривень, опинилися на складі Закарпатської митниці Держмитслужби.

 

Серед товару італійського та португальського виробництва – кілька пар жіночого дороговартісного взуття відомих торгових марок «Dior», «HERMES PARIS», «LOUS VUITTON» та «CUCCI», дамська сумочка від «CHANEL», рюкзак «FENDI ROMA», трикотажні костюми від «PANGAIA», футболки.

Бренди знаходилися у багажному відділенні мікроавтобуса у двох коробках, які перевізник із Чернівеччини не задекларував на митному посту «Тиса». Хоча, під час проходження митно-прикордонного контролю, водій у декларації вказав дані про наявність багажу лише у кількості 3-х місць з особистими речами.

Лише після виявлення порушення митного законодавства він почав виправдовуватися, що товар не його, а передала незнайома дівчина в італійському місті Модена для перевезення в Тернопіль.

За попередньою оцінкою в інтернет-мережі, до прикладу, вартість вишуканої дамської сумочки від «CHANEL» - понад 6,3 тисяч євро, а рюкзак «FENDI ROMA» - 2,2 тисяч доларів, що вже у рази перевищує дозволену митним законодавством суму – 500 євро на ввезення товару без декларування.

Тож, митники задокументували порушення митних правил за статтею 472 МКУ. Остаточну вартість вилученого товару визначить спеціаліст-експерт.

Пресслужба Закарпатської митниці Держмитслужби

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

10 травня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів