Закарпатські піротехніки продовжують знищувати відлуння минулих війн

Закарпатські піротехніки продовжують знищувати відлуння минулих війн
Впродовж минулих вихідних фахівці групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення тричі залучалися на проведення робіт з вилучення та знищення вибухонебезпечних предметів часів минулих війн. Загалом було знищено чотири боєприпаси.

 

Перше повідомлення надійшло 8 травня з с. Оноківці Ужгородського району. Там, на березі річки Уж місцевий житель виявив артилерійський снаряд калібром 152 мм.

Вже 10 травня чергові інформації про виявлення небезпечних знахідок рятувальники отримали з с. Холмок, того ж Ужгородського району, де на відкритій території місцеві жителі знайшли дві мінометні міни калібром 107 мм та з вулиці Другетів, що в обласному центрі Закарпаття, де за аналогічних обставин було виявлено мінометну міну калібром  50 мм.

В усіх трьох випадках небезпечні знахідки було вилучено, транспортовано до спеціально визначеного місця та знищено шляхом підриву.

І вже сьогодні, група піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення виїхала  в с. Н. Коропець Мукачівського району, де за попередніми даними  місцевими жителями виявлено артилерійський снаряд.

Рятувальники закликають закарпатців! У разі виявлення підозрілих металічних предметів, схожих на вибухонебезпечні, не чіпайте їх і не пробуйте самостійно знешкодити вибуховий пристрій. Натомість позначте місце знахідки, повідомте про це органи влади, місцевого самоврядування, поліцію або ж зателефонуйте до оперативно-рятувальної служби за номером 101.

ГУ ДСНС України у Закарпатській області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

11 травня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів