На Закарпатті довели вину посадовця-корупціонера

На Закарпатті довели вину посадовця-корупціонера
У Закарпатському апеляційному суді підтверджено законність рішення Хустського районного суду щодо визнання винним посадовця Хустського районного територіального центру соціального обслуговування Хустської райдержадміністрації у вчиненні пов’язаного з корупцією правопорушення.

 

Як повідомлялося раніше, за дорученням Закарпатської обласної прокуратури прокурори Хустської окружної прокуратури забезпечили участь у судовому розгляді протоколів про вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, зазначеною посадовою особою.

Встановлено, що впродовж майже двох років він підписував накази про встановлення надбавок та виплат премій працівникам центру, зокрема близькій особі – своїй дочці. Посадовець діяв усупереч вимогам ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції» та не повідомив свого безпосереднього керівника у встановленому порядку й визначені строки про наявний у нього реальний конфлікт інтересів.

Рішенням районного суду особу притягнули до адміністративної відповідальності за ч.ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП з накладенням штрафу у розмірі 5100 гривень. За участі прокурорів Закарпатської обласної прокуратури апеляційний суд переглянув законність та обґрунтованість такого рішення суду першої інстанції та залишив його без змін.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

12 травня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів