Ареометри - різновиди та особливості

Ареометри - різновиди та особливості

 

Якщо ви практикуєте домашнє самогоноваріння, у вашому арсеналі є все, потрібне для цього обладнання і устаткування. А як щодо ареометра? Чи використовуєте ви цей важливий пристрій?

Ареометр https://alcofanshop.com/catalog/areometry створений спеціально для того, аби вимірювати співвідношення спирту в домашньому алкоголі. Таким чином пристрій є незамінною річчю для виготовлення якісного та безпечного самогону. Певна річ, дехто активно використовує звичайні спиртометри, однак їх можливості навряд чи можна порівняти з функціоналом ареометрів.

Різновиди ареометрів

Сучасні виробники пристроїв для вимірювання основних показників рідини пропонують два основні їх види – механічні та електронні. Перші особливо затребувані в побуті, позаяк є простими у використанні, доступними по вартості і максимально точними. Щодо електронних, вони укомплектовані спеціальними датчиками для вимірювання тих чи інших показників і, як правило, застосовуються на промислових виробництвах.

Крім того, існують і такі різновиди ареометрів:

  • Побутові спиртометри. Їх основна задача – визначення міцності алкогольного напою. Такі пристрої можуть мати різні варіанти вимірювальної шкали, використовуються для різного виду алкоголю та є максимально простими в експлуатації: достатньо занурити пристрій у рідину з оптимальною температурою – і одразу матимете показник міцності;
  • Ареометри для цукру. Дані пристрої допомагають визначити частку цукру в алкогольному напою. Вони відрізняються простотою у використанні, є дуже точними (допустима незначна похибка) та функціональними;
  • Винні ареометри. Вважаються універсальними пристроями, позаяк вимірюють і міцність алкоголю, і показник цукру. Як правило, використовується під час виготовлення слабоалкогольних домашніх напоїв – вина, пива, лікеру, різних настоянок тощо.

Що ж стосується правильного використання ареометрів, тут все просто: по-перше, наповнюємо ємність алкоголем і обов’язково перемішуємо його (щоб вивільнити вуглекислий газ), затим занурюємо протертий серветкою пристрій, контролюємо, щоб він не торкався стінок ємності. Коли прилад стане нерухомим – зняти показник, далі дістати його з рідини, протерти і покласти до чохла.

До речі, якщо ви потребуєте якісні та точні ареометри, в інтернет-магазині «Alcofanshop» асортимент пристроїв представлений в широкому різноманітті – за доступними цінами та швидкою доставкою по Україні.

 

16 травня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів