В Ужгороді відкрили фотовиставку "Небезмежність"

В Ужгороді відкрили фотовиставку "Небезмежність"
Фотовиставка «Небезмежність», створена за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення та в межах інформаційної кампанії UNFPA Ukraine «Розірви коло» за підтримки уряду Великої Британії, стартувала сьогодні в Ужгороді.

 

Назва виставки походить від фрази «Не без меж» – кожна історія залишила слід у пам'яті героїнь, завдавши непоправної психологічної шкоди. Тріщини на склі, через яке зроблені фото, символізують порушення особистих меж. Автором світлин є фотограф із Закарпаття Валентин Кузан.

Проєкт об’єднав 14 світлин жінок (представниць із різних куточків України), яких домагались у громадських місцях, і їхні історії. Ужгород став шостим містом в Україні, де презентували фотовиставку, перед цим експонати побували у Бердянську, також проєкт уже був представлений у Києві, Харкові, Маріуполі, Мелітополі. На сайті проєкту, а також за QR-кодами, розміщеними під знімками, користувачі знайдуть рекомендації для тих, хто стикнувся із сексуальними домаганнями.

Заступник міського голови Ужгорода Василь Пинзеник наголосив на важливості проведення такої виставки, а також розповів про інші проєкти, підготовлені в рамках партнерства Ужгорода та Фонду ООН у галузі народонаселення – «Трамплін до рівності», «Міста й громади, вільні від домашнього насильства».

У 2021 році проєкт Представництва Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) в Україні «Міста й громади, вільні від домашнього насильства» розширив підтримку у розбудові місцевих систем запобігання та протидії насильству та оголосив про додатковий конкурсний відбір 15 територіальних громад - партнерів Проєкту з усіх областей України на 2021-2024 роки. Під час відбору отримали 117 заявок про участь у конкурсі від міст та територіальних громад, Ужгород став одним із 15 міст, які отримають підтримку для розбудови муніципальних систем запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі. Зокрема, у місті відкриють кризову кімнату для надання соціально-психологічної допомоги жертвам насильства.

Василь Пинзеник подякував ініціаторам, зокрема спеціалістці програми UNFPA з протидії та запобігання гендерного насильства Ніні Ломпарт, за роботу в цьому напрямку. Виставка «Небезмежність» триватиме в атріумі Закарпатської ОДА три тижні.

Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

18 травня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів