На вихідних в Закарпатті поліція влаштувала масові перевірки водіїв мотоциклів. Що зафіксовано?

На вихідних в Закарпатті поліція влаштувала масові перевірки водіїв мотоциклів. Що зафіксовано?
Співробітники поліції Закарпаття перевірили дотримання правил дорожнього руху мотоциклістами, роз’яснили всі нюанси водіння такими транспортними засобами, за найгрубіші порушення притягнули до адміністративної відповідальності.

 

Протягом вихідних днів у Закарпатській області тривали масові перевірки водіїв мотоциклів, оскільки з настанням тепла більше людей пересідають на ці транспортні засоби. Найбільше порушників виявлено в Тячівському районі та місті Мукачеві, найменше – на території Мукачівського району. Особливою проблемою є і те, що за кермо сідають і неповнолітні діти. 

Найчастішими порушеннями були керування транспортним засобами без водійського посвідчення. Таких випадків в області зафіксовано 64, найбільше з них у Тячівському районі – майже 19%.  

Трішки менше порушень в напрямку дотримання водієм правил керування транспортним засобом, тобто відсутність мотошолому. За три дні виявлено 44 таких випадки і 23% з них – на території Берегівщини.

Фіксувалися і факти керування мотоциклом неповнолітніми особами. На щастя, таких було небагато, найбільше  –  на території обслуговування поліції Іршави. В таких випадках поліцейські обов’язково спілкувалися з батьками всіх порушників, пояснювали небезпеку таких дій, притягали їх до відповідальності за неналежне виховання дітей. 

Загалом же поліцейські перевірили майже три сотні мотоциклістів, як наслідок – складено 143 адміністративні протоколи. З них аж 7 випадків керування в нетверезому стані. Крім цього, 35 транспортних засобів в порушників вилучили та помістили на спецмайданчики поліції, оскільки вони  взагалі не зареєстровані. 

Поліцейські звертаються до всіх водіїв мотоциклів з нагадуванням відповідально ставитися до керування транспортним засобом, обов’язково користуйтеся мотошоломом та не дозволяйте дітям сідати за кермо. Не наражайте на небезпеку себе та оточуючих. Такі перевірки триватимуть постійно, адже головною метою є привернення уваги до проблеми та потреба донести до людей питання важливості дотримання правил дорожнього руху. 

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

31 травня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів