Лицарський турнір провели під час фестивалю "Dovhe Castrum Fest" на Закарпатті (ФОТО, ВІДЕО)

Лицарський турнір провели під час фестивалю "Dovhe Castrum Fest" на Закарпатті (ФОТО, ВІДЕО)
Другий фестиваль "Dovhe Castrum Fest" провели у фортеці графів Телекі в селі Довге Хустського району. Там організували лицарські бої, середньовічні танці, майстеркласи з народних ремесел, екскурсії замком, також пригощали стравами середньовічної кухні.

 

За словами співорганізатора заходу Олександра Шершуна, у лицарських боях взяли участь спортсмени з Івано-Франківська, Луцька, Ужгорода, Мукачева та селища Чинадійово.

Ужгородець Роберт Чабіна в лицарському турнірі на фестивалі "Dovhe Castrum Fest" бере участь вдруге. Хлопець каже: таким бойовим мистецтвом займається 6 років.

"Досить часто беру участь, особливо, якщо турніри проходять в нашій області. В інших областях теж часто проходять турніри, але через дистанцію нам відвідувати їх важче. Техніка, витривалість, фізична підготовка, досвід, моральний і психологічний стан – важливі фактори", — розповідає Роберт Чабіна.

У село Довге на турнір приїхали спортсмени з Луцька. Серед них і Катерина Баран. Вона розповіла: "Я займаюся середньовічним боєм майже два роки. Дуже класно, мені подобається. Це адреналін, незабутні емоції, командний дух. Зосередженість – основне, аби не розгубитися і не забути те, що тебе вчили".

Віктор-Микола Гаврилюк теж приїхав із Луцька. Хлопець каже: костюми спортсменів важать від 25 до 40 кілограм.

"У спеку трішки гаряче, але лати розподілені по всьому тілу й до цього звикаєш. Сучасні лати набагато легші за лати тих, хто воює зараз на сході України, хто бере участь у війні з Росією. Ті обладунки ще важчі. Там можна померти, а тут можна собі дозволити жити після бою", — розповів Віктор-Микола Гаврилюк.

На фестивалі відвідувачі могли взяти участь у майстеркласах з народних ремесел та екскурсіях замком, а також побачити лицарські бої і середньовічні танці.

Відвідувачка Віра Глушко розповіла: "Дуже класно, що відроджуються такі заходи, які десь показують нам, що було колись у минулому. Я розумію, що цього не буде в майбутньому, але це те, на чому варто вчитися звитязі, мужності, сміливості, бажанню чесної перемоги й чесної гри. Я думаю, що це круто".

Співорганізатор "Dovhe Castrum Fest" Олександр Шершун каже: у палаці графів Телекі фестиваль проводять вдруге, аби ознайомити туристів із цією фортецею.

"Цього разу він проходить в рамках проєкту "Dovhe Castrum Art", який покликаний вдихнути в цей палац – палац графів Телекі – життя, одним із засобів такого оживлення палацу й посилення його конкурентоспроможності є проведення різноманітних заходів, зокрема, тематично-середньовічного фестивалю. Популяризувати цю локацію, щоб у майбутньому Довжанський палац міг регулярно проводити такі заходи й поступово підвищувати рівень проведення таких заходів", — розповів співорганізатор фестивалю Олександр Шершун.

Тривав фестиваль "Dovhe Castrum Fest" впродовж двох днів — 5 і 6 червня.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

07 червня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів