На Закарпатті встановили канал нелегальної міграції іноземців з країн Азії до ЄС

На Закарпатті встановили канал нелегальної міграції іноземців з країн Азії до ЄС
На Закарпатті СБУ спільно з ГУ НП у Закарпатській області встановили канал нелегальної міграції до країн ЄС вихідців з Південної Азії. За даними слідства, організаторами каналу були жителі Закарпатської, Київської та Чернівецької областей, — повідомила речниця Управління СБУ на Закарпатті Ванда Мільо.

 

За її словами, підозрювані налагодили схему незаконного переправлення іноземців до ЄС поза встановленими пунктами пропуску. Вона діяла з листопада 2020 року.

Речниця Нацполіції Закарпаття Ганна Дан розповіла, що наразі відомо про трьох учасників каналу нелегальної міграції. "Кожен з них виконував свою роль. Зокрема, саме закарпатець був організатором групи та контролював усі процеси; житель столиці, який є вихідцем з Афганістану, займався пошуком іноземних клієнтів, а мешканець Чернівців відповідав за транспортування нелегалів на Закарпаття для подальшого переправлення до країн ЄС. Ціна, за яку зловмисники переправляли нелегалів, становила від 3 500 до 6 000 доларів", — розповіла Ганна Дан.

Серед мігрантів, за словами речниці Нацполіції, були переважно громадяни Афганістану, Пакистану та Індії.

"У ході досудового розслідування правоохоронці документували діяльність злочинців і попередили 6 спроб зловмисників нелегально переправити через державний кордон майже 20 іноземців", — розповіла Ванда Мільо.

За словами Ганни Дан, сьогодні правоохоронці провели 9 обшуків у різних куточках України. Вилучили в підозрюваних мобільні телефони, сім-карти різних мобільних операторів, гідрокостюми, документи іноземних громадян та майже 10 тисяч євро. Чоловікам повідомили про підозру. Їм загрожує до семи років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Наразі правоохоронці вирішують питання про обрання підозрюваним на період досудового розслідування запобіжного заходу. Досудове розслідування у справі триває.

Суспільне Закарпаття

 

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

09 червня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів