Мистецька резиденція в Ужгороді закінчиться світловим шоу на будівлі хоральної синагоги

Мистецька резиденція в Ужгороді закінчиться світловим шоу на будівлі хоральної синагоги
Мистецька резиденція Transcarpathia: Inside&Outside в Ужгороді закінчиться світловим шоу на будівлі хоральної синагоги.

 

19 червня о 21:50 ужгородців та всіх гостей міста запрошують на масштабний 3D-mapping перформанс, який розповідатиме про Закарпаття. Світлове шоу транслюватиметься на будівлю Ужгородської хоральної синагоги, нині — Закарпатської обласної філармонії. Таким чином митці, що працюють зараз на резиденції Transcarpathia: Inside and outside, спробують розповісти про своє бачення особливостей і проблем карпатського регіону. Над відеомаппінгом працюватиме студія ArtZebs, учасники, лауреати й члени журі провідних українських та світових фестивалів аудіовізуальних мистецтв.

А протягом дня 19 і 20 червня з 11:00 до 18:00 у хабі Smart Point можна буде здійснити подорож віртуальними тунелями в окулярах віртуальної реальності і познайомитися з арт-проєктами про Закарпаття від учасників резиденції. Вхід вільний, реєстрація буде оголошена на сторінці Dofa fund: cultural networking у Фейсбуці.

Сама ж мистецька резиденція Transcarpathia: Inside and outside, яка розпочалася цього червня в Ужгороді, може стати постійним міжнародним проєктом мистецького дослідження Карпатського регіону та трансляції його проблематики за допомогою нових медіа. За словами Ольги Сагайдак, ініціаторки проєкту, це спроба прорити культурні тунелі для «мистецького перевезення» ідей. Проєкт підтримує Європейський Союз за програмою House of Europe.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

10 червня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів