В Ужгороді презентують першу «законну» мініскульптурку, що розмовляє

В Ужгороді презентують першу «законну» мініскульптурку, що розмовляє
5 липня о 12:00 на Київській Набережній Ужгорода, неподалік транспортного мосту ім. Масарика відбудеться відкриття мінікомпозиції «Дикий Захід Баффало Білла» - першої ужгородської скульптурки з аудіо супроводом та однієї з перших, встановленої у законний спосіб із усіма необхідними на те дозволами.

 

Крім того, скульптурка чи не єдина, що знайомитиме містян і гостей Ужгорода відразу із трьома історичними персонажами – Баффало Біллом та акторами його шоу. Ще одна особливість мінікомпозиції - унікальна система безпеки. У разі потенційної загрози пошкодження, Баффало з компанією зможуть надіслати у відповідні правоохоронні органи сигнал про небезпеку.

Скульптурка увіковічує подію, що відбулася в Ужгороді 27 червня 1906 року – виступ  всесвітньовідомого американського колективу «Дикий Захід» на чолі з Вільямом Фредеріком Коді на прізвисько «Баффало Білл»: шоуменом, військовим, актором та народним героєм США.  Завітавши до міста над Ужем, колектив влаштував два театралізовані покази, аналогічні до показів європейського турне Баффало Білла в містах Лондон, Париж, Відень та інших. У грандіозному шоу тоді взяли участь близько 1300 людей та тварин. Після європейських столиць відвідини Ужгорода «Диким Заходом Баффало Білла» стали справжньою сенсацією. А за всю історію міста це була наймасштабніша атракція.

Відомого на увесь світ артиста із акторами його шоу оживила й перенесла у бронзу талановита скульпторка Емма Чорба, а «заговорити» йому допоміг актор Ужгородського лялькового театру Микола Карпенко. До слова, Баффало Білл «розмовляє» українською та рідною англійською. Відтак, й іноземний турист зможе почерпнути цікаву інформацію з історії Ужгорода. До створення мініскульптурки доєдналися також й відомі місцеві митці, культурні та громадські діячі, історики. Локація для встановлення мінікомпозиції вибрана не випадково. За історичними даними саме на цьому місці (Київська Набережна) ймовірно й відбувався театралізований виступ  «Дикого Заходу Бафалло Білла».

Агентство комунікацій ПАЗЛ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

03 липня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів