Рекорд України встановили на фестивалі кіфликів на Закарпатті

Рекорд України встановили на фестивалі кіфликів на Закарпатті
215 см й один міліметр завдовжки та 9 кілограмів ваги має найбільший кіфлик з горіховою начинкою в Україні. Такий рекорд зафіксували на фестивалі "Закарпатський кіфлик" в селищі Чинадійово Мукачівського району 11 липня. Про це розповів представник Національного реєстру рекордів України Павло Горішевський.

 

"Щодо рекордів, то звичайно, що варили шурпу, ліпили вареники з 50 різними начинками на Львівщині, варили старовинні козацькі страви на Тернопіллі, — розповів він. — Східна Україна ставить дуже багато рекордів, але вони більше пов’язані з рибою, з традиційним українським борщем. В Україні кулінарних рекордів є багато. Не було нічого ніколи подібного в Україні".

Фестиваль відбувася в замку Сент-Міклош. Представили там кіфлики із різними начинками, — розповіла співорганізаторка Любов Керецман. За її словами, на фестивалі були солодкі кіфлики — із повидлом, горіхами та маком, а також солоні — з бринзою, шовдарем та домашньою ковбасою — пікницею.

"Кіфлики мене захопили ще з дитинства, — розповіла кондитерка. — Відколи я себе пам'ятаю, у нас їх крутили (так називає моя бабуся) з лекваром, з сиром багато було, бо тримали корови, мали ґаздівство і з горіхом, з маком. Кіфлики різні були: як на дріжджовому тісті, так і на винові, як я зараз використовую в своїх новостворених з шовдарьом".

На фестивалі кіфлики з різними начинками презентували також кілька пекарень Закарпаття, зокрема зі Сваляви, Чинадієва, Ужгорода та окремі кондитерки. За словами Любові Керецман, кіфлик-рекордсмен випікався в пекарні Великого Березного.

"Мене не лише підтримали, але й надали всю сировину та в поміч працівницю, все-таки пророблено 17 кг дріжджового тіста", — сказала рекордсменка.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

 

13 липня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів