До кінця серпня на Закарпатті обиратимуть нових директорів шкіл. Як проводять конкурс

До кінця серпня на Закарпатті обиратимуть нових директорів шкіл. Як проводять конкурс
До кінця серпня на Закарпатті триватимуть конкурси на посаду директорів шкіл. Як в області обирають нових очільників розповіла 4 серпня в ефірі програми "Сьогодні. Головне" на UA: Закарпаття начальниця управління державної служби якості освіти у Закарпатській області Марія Сігетій.

 

За її словами, вибір директора школи відбувається в кілька етапів:

  • Ухвалення рішення про проведення конкурсу;
  • Оголошення про конкурс;
  • Затвердження положення про проведення конкурсу;
  • Прийом документів, допуск кандидатів;
  • Проведення конкурсу: перевірка знання законодавства у сфері освіти, виконання ситуаційного завдання і презентація перспективного плану розвитку закладу;
  • Визначення переможця;
  • Призначення переможця конкурсу та укладання з ним строкового трудового договору.
"Наразі ми взяли участь у 33-х конкурсах. Залишилася 61 вакантна посада, відповідно у цих територіальних громадах і школах повинні відбутися конкурсні процедури", — розповіла Марія Сігетій.

До нового навчального року залишилося менше місяця. За словами Марії Сігетій, можливо, конкурси не встигнуть провести до цього часу. "Цілком можливо, що конкурси не завершаться до початку навчального року. Є деякі об'єктивні перепони, зокрема сертифікат, який має бути обов'язково наявний. Є деякі проблеми із його отриманням. Тому, думаю, що не всі вакантні посади будуть закриті до кінця серпня. Але є вирішення. Про це знають засновники, вони можуть покладати обов'язки на заступника або на іншого педагога, який передбачений статутом закладу освіти".

"Цей закон передбачає виключні підстави: створення нового навчального закладу, завершення терміну трудового договору з нинішнім керівником (оголошувати конкурс потрібно за 2 місяці до завершення такого контракту), дострокове припинення трудового договору з керівником (протягом 10 днів оголошують наступний конкурс), визнання конкурсу таким, що не відбувся", — повідомила Марія Сігетій.

Як розповіла начальниця управління державної служби якості освіти у Закарпатській області, членів конкурсної комісії має бути від 6 до 15 людей на паритетних засадах (рівномірно представлені): "Це засновник (посадова особа органу державної влади), представники місцевої, державної адміністрації або управління держслужби якості освіти, представники інститутів громадянського суспільства (професійні спілки, експерти в загальній середній освіті, директори шкіл)".

За її словами, директор школи може бути на посаді протягом 6 років. Якщо людина не мала досвіду керівної посади, з нею укладають договір на 2 роки.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

05 серпня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів