Фальшиве доручення позбавило іноземця елітного позашляховика на кордоні в Закарпатті

Фальшиве доручення позбавило іноземця елітного позашляховика на кордоні в Закарпатті
Закарпатські митники попередили спробу ввезення на митну територію України авто вартістю понад 2,2 млн грн з підробленими документами на право користування транспортним засобом.

 

Нещодавно, на м/п «Дякове-автомобільний» Закарпатської митниці, громадянин Угорщини заїжджав в Україну «зеленим коридором» на автомобілі з польським реєстраційним номером у режимі тимчасового ввезення до 1 року для особистого користування.

Під час митного оформлення, іноземець надав інспекторам документи, серед яких була довіреність на право користування транспортним засобом 2021 року випуску. Довіреність видана приватною фірмою у Польщі та завірена польським нотаріусом. 

У ході перевірки документів, в інспекторів виникли сумніви щодо автентичності довіреності. Відтак, митники звернулися до нотаріуса і відповідь не забарилася – довіреність виявилася підробкою.

Відносно угорця склали протокол про порушення митних правил за ч.1 статті 483 Митного кодексу України. Ця стаття МКУ передбачає накладення штрафу в розмірі 100% вартості незаконно ввезених товарів з їх конфіскацією.

Новий джип марки «Volkswagen» моделі «Touareg», оцінений у 2,2 млн грн, вилучили до рішення суду.

Пресслужба Закарпатської митниці

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

06 серпня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів