Викидають будівельне сміття та батарейки: в Ужгороді за пів року склали понад 100 протоколів

Викидають будівельне сміття та батарейки: в Ужгороді за пів року склали понад 100 протоколів
13 адмінпротоколів на порушників, які викидали біля контейнерних майданчиків будівельне та інше негабаритне сміття, склали 7 серпня в Ужгороді працівники управління муніципальної варти міськради. Який штраф мають сплатити ті, хто викидає сміття в непотрібному місці та як боротися в Ужгороді зі стихійними сміттєзвалищами. Про це розповів 10 серпня в ефірі програми "Сьогодні. Головне" начальник управління муніципальної варти Ужгородської міської ради Юрій Станко

 

Він розповів, що працівники муніципальної варти фіксують такі порушення майже щодня, коли ужгородці викидають сміття в непризначеному для цього місці або викидають будівельне чи великогабаритне сміття на контейнерні майданчики.

"Загалом, за ці порушення склали понад 100 адмінпротоколів, — сказав Юрій Станко. — Було таке, що хлопці наші проходили на площі Петефі і бачать, як літня жіночка вийшла з дому з двома кульками сміття і поставила їх просто біля стовпа. Вона пояснила їм, що тут раніше був контейнерний майданчик, який потім звідси перенесли. В нове місце їй іти далеко, то вона ставить сміття і далі біля стовпа. В такому випадку чи складати протокол — питання на совісті працівника варти".

Директор ТОВ "АВЕ-Ужгород" Наталія Якубик пояснила: товариство надає контейнери різного об’єму, для будівельних відходів у тому числі — 5-10 кубометрів 1 контейнер. Оренда такого контейнера на добу — 1200 грн.

"Контейнер на загальному майданчику призначений виключно для безпечного побутового сміття, — сказала Наталія Якубик. — Туди не можна викидати гілля, будівельне сміття, батарейки, люмінісцентні лампи, ртутні термометри, батарейки. Це небезпечні відходи".

Юрій Станко пояснив: якщо протокол за несанкціоноване викидання сміття складається на ФОПа, то сума штрафу виписується на 850-1700 грн. Якщо ж на мешканців, то штраф складає 340-1360 грн.

Суспільне Закарпаття

 

11 серпня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів