Фестиваль повітряних зміїв провели на території міжнародного аеропорту "Ужгород"

Фестиваль повітряних зміїв провели на території міжнародного аеропорту "Ужгород"
Фестиваль повітряних зміїв відбувся сьогодні на Закарпатті. Його влаштували на території міжнародного аеропорту "Ужгород". На заході проводили майстер-класи. Охочі могли навчитися запускати повітряних зміїв. Їх для учасників підготували понад 100, — розповів Суспільному співорганізатор заходу Василь Косовілка.

 

Вперше повітряного змія запустив Кирил. Хлопець каже: у нього вийшло це зробити одразу.

"Завдяки повітрю ти просто маєш відчувати — і все вийде. Спочатку потрібно пробігти, щоб він взлетів, а далі він взлітає, взлітає. Ти керуєш ним. Смикаєш — і він летить прямо", — каже Кирил.

Враженнями від фестивалю ділиться і Рената Алексик, яка прийшла на захід з дітьми.

"Дуже цікаво. Дуже добре, що є таке свято. Ми багатодітна сім’я. Старша дитина з особливими освітніми потребами. Він дуже любить повітряних зміїв, тому для нього це такі враження", — розповідає відвідувачка.

На фестивалі поставили один стіл, де багатодітні сім’ї, а також вихованці дитбудинків і сиротинців могли безкоштовно взяти одяг, іграшки, прикраси та інші речі.

"На цьому столі весь товар безкоштовний. Хто потребує, щоб взяти, хто не має коштів, щоби купити. Такий час настав, що не всі мають у наш час гроші, аби купити. У нас так сталося, що товар залишився. Хто бажає, хай собі бере і йде. Є дитячі іграшки, є буси, є рюкзачок, кому потрібно", — каже учасниця фестивалю Ірина Мигалкович.

Фестиваль повітряних зміїв влаштувала у міжнародному аеропорту "Ужгород" громадська організація "Довкілля для дозвілля". За словами співорганізатора Василя Косовілки, це їхній перший такий захід на Закарпатті.

"Залучено багато дітей, які залишилися без батьківської уваги і потребують її: діти-сироти, діти з вадами здоров’я. В Україні такі фестивалі проводилися на професійнішому рівні. На Закарпатті ми першопрохідці. Із ПАДІЮНу будуть танцювальні гурти. Школа дзюдо представлятиме свою програму. В деяких палатках проводитиметься аквагрим, розмальовки, різні конкурси, щоб дітям було цікаво", — розповів співорганізатор заходу.

Тривав фестиваль повітряних зміїв до 18 години.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

29 серпня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів