Богдан Блавацький прокоментував матч "Ужгорода" з "Кривбасом"

Богдан Блавацький прокоментував матч "Ужгорода" з "Кривбасом"
Виконувач обов’язків головного тренера ФК “Ужгород” Богдан Блавацький прокоментував виїзний поєдинок проти “Кривбаса”, у якому його команда поступилася з рахунком 5:0.

 

“Важко щось коментувати, коли програєш з таким рахунком. Ми детально вивчали гру суперника. За підбором гравців “Кривбас” і “Ужгород” — це небо і земля. Ми знали, що вони будуть злі після поразки від “Альянса”: будуть нестися вперед і рвати нас з перших хвилин. Тому я казав: “Якщо до 25 хвилини не пропустимо, буде цікава гра”. Можливо, програємо 1:0 або 2:1. До 25 хвилини був рахунок вже 3:0. Акцентували увагу на стандартах, акцентували увагу на Дебелку, а забивав Хобленко. На 4 хвилині матчу ми забили гол, але арбітр зафіксував фол, я вважаю, що там не було порушення правил. Ми забили чистий м’яч, якраз дивилися повтор. Але це не виправдання, звичайно. Також ми могли забити вже при рахунку 4:0, коли Тищук бив, а Сарнавський потягнув. Після тисячі кілометрів дороги це би десь трохи гіркоту поразки зменшило. Тому що програвати 5:0 чи програвати 5:2 — це велика різниця. Навіть при рахунку 4:0 у другому таймі ми старались грати у футбол: ми намагались контролювати м’яч, не бити куди попало. Але на сьогоднішній день ми маємо те, що маємо. Клас наших гравців дозволяє робити тільки те, що ми побачили. Фізично команда готова. Були кадрові проблеми напередодні: Чушенко пропускав гру через червону картку у попередньому матчі, він би нам дуже допоміг, також допоміг би Шкіндер, який мав температуру за кілька днів до виїзду. Якби ці два футболісти були у лінії захисту, ми б, можливо, при стандартах трошки по-іншому б зіграли. Вибила з колії травма на 17 хвилині Кохмана, якого ми змушені були замінити. А після першого тайму, коли рахунок був вже 4:0, попросив заміну Пиняшко: при якійсь іншій ситуації він би терпів, але ми старалися його зберегти, щоб він готувався вже до наступних ігор. У нас майбутні матчі всі за 6 очок”, — розповів Богдан Блавацький.

“Ми за основу брали гру “Поділля” — “Кривбас”. І коли хмельницька команда забила два м’ячі, я сказав: “Хлопці, ну можна ж забити їм”. Але криворізька команда дуже досвідчена. Я думаю, завдання виконає на сезон. “Металіст”, “Кривбас” і “Полісся” і, можливо, “Оболонь” вклиниться — ці команди будуть боротися за путівки в Прем’єр-лігу”, — зазначив наставник.

“У матчі “Альянс” — “Кривбас” господарі теж старались грати в короткий й середній пас, практично не били. А криворізька команда і проти “Альянса”, і проти нашої команди часто використувала довгі передачі — на Дебелка чи Хобленка. У “Кривбаса” такий стиль, у нас стиль інший. Ми старалися вийти з оборони через короткий пас. Ми хотіли, щоб гравці не боялися тримати м’яч. Звичайно, нам не вистачило майстерності: у нас тільки Допілка грав у Першій лізі та УПЛ, ще Гайдучий грав трохи в Першій лізі. Всі інші хлопці грали у чемпіонатах області та Другій лізі. Не хочу зараз плакатися. Селекція робиться навесні. Коли “Ужгород” легко, на одній нозі йшов у лідерах Другої ліги. З Пуканичем, хоч зараз його й немає. Якщо брати цю формулу успіху за основу, то першим йде селекція, потім мотивація. А мотивація порівняно з “Кривбасом” у нас в десять разів менша. Потім йде організація робочого процесу, де теж треба професійно підтягувати. Потім йде психологія, атмосфера в роздягальні, де бракує лідерів. Потім йде удача, яка у нас практично відсутня. У нас же рикошети, стандарти, там залітає, там не залітає. “Кривбас” заслужено переміг, нам хотілося забити, але ці мінімоменти реалізувати не вийшло”, — розповів Богдан Блавацький.

ФК "Ужгород"

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

13 вересня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів