За тиждень на Закарпатті здійснили майже 1000 перевірок дотримання карантину

За тиждень на Закарпатті здійснили майже 1000 перевірок дотримання карантину
На Закарпатті спеціалісти ГУ ДПСС здійснили близько тисячі перевірок з питань дотримання суб’єктами господарювання карантинних вимог.

 

Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області щоденно здійснюють посилений контроль за дотриманням обмежень, передбачених відповідною постановою Кабінету Міністрів України, з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами).

Так, за період з 06.09.2021 по 13.09.2021 року у межах своїх повноважень фахівці ГУ ДПСС провели 998 заходів нагляду (контролю), у ході яких на 57 об’єктах виявили певні порушення (що становить 5,7%), на усунення яких надали 57 приписів (пропозицій) керівникам.

Зокрема, були перевірені такі об’єкти:

315 об’єктів торгівлі продовольчими товарами, виявлено 13 порушень (надано 13 приписів);

146 об’єктів торгівлі непродовольчими товарами, виявлено 12 порушень (надано 12 приписів) ;

210 закладів громадського харчування, виявлено 5 порушень (надано 5 приписів) ;

23 перукарні і салони краси, порушення не виявлено;

32 дошкільні заклади, порушення не виявлено;

29 закладів загальної середньої освіти, порушення не виявлено;

106 інших об’єктів нагляду, порушення виявлено на одному (надано 1 припис).

Щоденно забезпечувався контроль за роботою агропродовольчих ринків. За попередній тиждень там були проведені 137 позапланових перевірок з питань дотримання протиепідемічних заходів під час карантину. За виявлені порушення винесено 26 приписів з пропозиціями керівникам ринків.

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області здійснили також 930 заходів з інформування населення щодо профілактики захворювання через виступи на телебаченні та радіо, публікації в соціальних мережах та інтернет-виданнях. Водночас фахівці надають рекомендації щодо запобігання виникненню захворювання, профілактичних заходів, в т.ч. необхідної кількості засобів індивідуального захисту, деззасобів, нанесення дистанційних розміток, кількісті одночасного перебування споживачів, фасування продуктів харчування та ін.

Також спеціалісти ГУ ДПСС області здійснюють контроль за проведенням профілактичних та протиепідемічних заходів – поточної дезінфекції – у торгівельних центрах, ринках, вокзалах, об’єктах торгівлі та громадського харчування, в банках, сільських, селищних радах тощо. Зокрема, був проведений моніторинг 931 заходу поточної дезінфекції на об’єктах різної категорії.

Заходи з нагляду за дотриманням суб’єктами господарювання встановлених вимог до функціонування в умовах адаптивного карантину тривають. У межах їх здійснення у пунктах пропуску через державний кордон України були оглянуті 3290 транспортних засобів (в т.ч. легкових – 2211, вантажних –1079).

Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області закликає дотримуватись рекомендацій щодо організації протиепідемічних та профілактичних заходів на період адаптивного карантину, що є запорукою Вашого здоров’я. Основними заходами є – дотримання безпечної дистанції, масковий режим та ВАКЦИНАЦІЯ проти коронавірусної інфекції.

У країні вже найближчим часом можуть посилити карантинні обмеження, але для вакцинованих обіцяють послаблення. Змінені правила адаптивного карантину за зонами можуть затвердити вже на цьому тижні.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

14 вересня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів