76 млн збитків: у незаконному видобутку копалин на Закарпатті підозрюють посадовця та 5 підприємців

76 млн збитків: у незаконному видобутку копалин на Закарпатті підозрюють посадовця та 5 підприємців
Нових підозрюваних в незаконному видобуванні піщано-гравійної суміші в Тячівському районі встановили правоохоронці. Йдеться про керівника одного з міжрайонних управлінь водного господарства та 5-тьох підприємців, — розповіла 22 вересня речниця прокуратури Закарпаття Катерина Хижняк.

 

За її словами, йдеться про незаконне видобування суміші піску та гравію, яке протягом кількох років робили під виглядом розчистки русел Тиси та Тереблі в різних районах області. Збитки, завдані державі – це понад 76 мільйонів гривень.

"Натомість службовець водного господарства не забезпечив дотримання природоохоронного законодавства та допустив трьох суб’єктів господарської діяльності з вищезазначених до виконання робіт на ввіреній йому території без наявності відповідних дозвільних документів", — розповіла речниця.

У серпні, за словами Катерини Хижняк, підозру вже оголосили заступнику начальника міжрайонного управління водного господарства та двом підприємцям.

Керівнику одного з міжрайонних управлінь водного господарства загрожує від двох до п'яти років позбавленням волі, а п'ятьом підприємцям — від 6 800 грн до 11 900 грн штрафу або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк. Досудове розслідування триває.

Суспільне Закарпаття

 

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

22 вересня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів