В Ужгороді відбулася презентація книги Олени Гураль (ФОТО)

В Ужгороді відбулася презентація книги Олени Гураль (ФОТО)
В Ужгородській публічній бібліотеці пройшла презентація книг «Таємничий вантаж Незалежності» та «З любов’ю, Серж Лифар! Київ назавжди» письменниці Олени Гураль.

 

Олена Гураль родом з м. Ужгород, але життєві обставини склалися таким чином, що останні роки вона проживає в м. Києві. За фахом – юрист, економіст, за покликанням-письменниця.

Зі слів пані Олени, писати книги на початку було її хобі. Книга «Таємничий вантаж Незалежності» – презентована до 30 –річчя Незалежності України. Це розповідь про реальні події та про реальних людей, звісно авторка змінила прізвища людей та місця події.  

Книга про становлення нашої Незалежності, а саме –  виготовлення та доставка гривні, операцію, яка отримала кодову назву «Щит України».

1992 рік, Україна робить перші кроки своєї Незалежності. Валентину Зоріну та його команді треба доставити нові надруковані гроші до Києва. Але не всі зацікавлені в успіху такої операції. Спецслужба сусідньої держави робить все можливе, аби вантаж  було втрачено. Через багато випробувань пройде команда Зоріна, через зради та успіхи, розчарування та кохання.

Авторка книги доводить до  читача, як важко давалася нам незалежність і яка була її ціна.

До написання цієї книги надихнули події  2014року.

Книга «З любов’ю, Серж Лифар! Київ назавжди», про всесвітньо відомого українського балетного танцівника та хореографа Сержа Лифара. Він ще відомий, як один із найвидатніших танцівників XX століття. Був засновником Академії танцю при «Гранд-Опера», ректором Інституту хореографії та Університету танцю Парижа, почесним президентом Всесвітньої ради танцю.

Але життя його було непростим. Народився в м. Києві, втік з другої спроби в Париж, але відмовився від французького громадянства. Він окрім танцю, був відомим патріотом України та вірним другом Габріель Шанель. Авторка спростовує деякі дані  з біографії відомого танцюриста, і наводить дані, які вона отримала з архівів.

Інформацію підготувала:

провідний бібліотекар Ужгородської публічної бібліотеки

Андріана Гузак

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

25 вересня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів