Закарпатця затримали через крадіжку криптовалюти

Закарпатця затримали через крадіжку криптовалюти
Співробітники кіберполіції в Закарпатській області спільно з місцевою поліцією виявили чоловіка, який привласнював паролі від особистих поштових скриньок людей та забирав їхню криптовалюту. Про це 30 вересня Суспільному розповіла речниця Нацполіції краю Ганна Дан.

 

Вона пояснила, що чоловік, житель Виноградова, використовуючи спеціальні програми, зламував паролі до особистих поштових скриньок людей.

"Після отримання доступу до їхніх персональних даних, чоловік шукав серед листів інформацію про співпрацю з криптобіржами. Потім намагався привласнити чужі кошти. Правоохоронці встановили, що таким чином чоловік пограбував близько 150 осіб лише на території нашої області. Наразі встановлюються їх особи та суми незаконно привласнених коштів", — розповіла речниця.

За її словами, правоохоронці за ухвалою суду провели обшук в помешканні чоловіка та вилучили комп’ютерну техніку, мобільний телефон та три жорсткі диски Всі предмети скеровано на експертизу, аби встановити масштаби завданих людям збитків.

За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за "Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку". Досудове розслідування триває.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

01 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів