На Закарпатті впродовж вихідних прикордонники виявили 13 підроблених COVID-сертифікатів

На Закарпатті впродовж вихідних прикордонники виявили 13 підроблених COVID-сертифікатів
15 спроб потрапити на територію України з порушенням протиепідемічних заходів зафіксували впродовж вихідних прикордонники Мукачівського загону в пунктах пропуску через державний кордон.

 

Так, 13 громадян України намагались перетнути кордон за підробленими сертифікатами про вакцинацію. Ще двоє громадян Угорщини, прямуючи в Україну надали прикордонникам довідки про отримання повного курсу щеплень від COVID-19 вакциною, яка не включена ВООЗ до переліку дозволених в Україні. Після отримання відмови у пропуску на територію нашої країни, іноземці спробували підкупити інспектора, надавши йому неправомірну грошову винагороду у розмірі 5 тисяч форинтів. На таку пропозицію прикордонник відповів категоричною відмовою, натомість про виявлення ознак злочину передбаченого ч.1 статті 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» повідомив співробітників Нацполіцї.

Стосовно громадян України, які при перетині кордону надали підроблені сертифікати про вакцинацію, прикордонники також повідомили співробітників Нацполіції, оскільки в діях наших співвітчизників вбачаються ознаки злочину передбаченого ч.4 ст.358 ККУ («Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів»), а саме: використання завідомо підробленого документа, що карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

Пресслужба Мукачівського прикордонного загону

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

04 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів