Державна зрада та підготовка терористичного акту: на Закарпатті судитимуть уродженця Луганщини

Державна зрада та підготовка терористичного акту: на Закарпатті судитимуть уродженця Луганщини
На Закарпатті жителя Луганщини підозрюють у державній зраді та підготовці терористичного акту. Про це Суспільному повідомила речниця прокуратури Закарпаття Катерина Хижняк.

 

За її словами, чоловік був очільником кількох проросійських організацій на Закарпатті. Він контактував з іноземними організаціями, від яких одержав завдання здійснити ряд провокацій та терористичний акт в області.

"Зокрема, підозрюваний планував організувати акції протесту біля консульств інших держав, підпали установ та інших об'єктів, акти вандалізму. На думку замовників, такі дії мали б призвести дискредитації України", — розповіла речниця.

"Крім цього, чоловік намагався організувати вбивство громадського активіста, за що обіцяв виконавцеві 30 тис. доларів. Водночас обвинувачений погодився організувати в Україні інформаційні акції в інтересах РФ за допомогою окремих ЗМІ та завербувати окремих українських військовослужбовців, що володіють інформацією щодо розташування особових складів військових ЗСУ", — додала Катерина Хижняк.

Наразі досудове розслідування у справі завершили. Обвинувальний акт щодо уродженця Луганщини скерували до суду. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Суспільне Закарпаття

 

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

04 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів