Прикордонники помітили значний ріст дачі хабарів на КПП в Закарпатті

Прикордонники помітили значний ріст дачі хабарів на КПП в Закарпатті
19 спроб дачі хабара зафіксували з початку вересня і за кілька днів жовтня.

 

У прес-службі Чопського прикордонного загону зазначають, зріс помітили саме з часу введення додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів.

Найбільше таких спроб виявлялося і припинялося на КПП «Чоп (Тиса)» – 9 випадків. 7 спроб втягнути прикордонників у протиправну діяльність зафіксовано у залізничному пункті пропуску «Чоп (Дружба)» та ще 3 спроби – в автомобільному пункті пропуску «Ужгород».

У всіх випадках прикордонники хабарі не брали і повідомляли про факти поліцію.

"З огляду на це, нагадуємо про кримінальну відповідальність за такі протиправні дії. Статтею 369 Кримінального кодексу України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» передбачено, що пропозиція чи обіцянка службовій особі надати їй або третій особі неправомірну вигоду, а так само надання такої вигоди за вчинення чи невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища караються штрафом від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк", - йдеться у повідоленні прикордонників.

 

05 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів