Громадські слухання в Ужгороді: що обговорили?

Громадські слухання в Ужгороді: що обговорили?
Про це детально розповіли в Ужгородській міській раді.

 

Містобудівну документацію – проєкти детальних планів територій обговорили сьогодні на громадських слуханнях в Ужгородській міській раді. Головний архітектор міста Олег Боршовський повідомив, що до проєктів протягом місяця, визначеного на обговорення, зауважень і пропозицій майже не надходило, в одній із розробок врахували зауваження окремих підрозділів обласної влади.

Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв на слуханнях зауважив, що насамперед при розгляді детальних планів слід враховувати інтереси мешканців і перспективи розвитку міста і лише потім – інтереси забудовників.

Представник організації, яка займається проєктуванням, Євген Приходько, продемонстрував графічні матеріали. Зокрема, щодо проєкту про внесення змін у детальний план території, обмеженої вулицями Возз’єднання, Миколи Бобяка, Володимирською, Михайла Драгоманова, пояснив, що йдеться насамперед про вилучення промислової зони, яку займало підприємство «Гроклін-Карпати», що згортає виробництво, натомість проєктування житлової багатоповерхової забудови, кварталів повного обслуговування, з усією інфраструктурою сервісів, послуг. Під час обговорення була пропозиція чітко закріпляти місця для майданчиків під сміттєві контейнери, бо в цьому мікрорайоні вже тривалий час виникає проблема через їх розміщення. Цей проєкт, утім як і всі інші, винесені на сьогоднішні громадські слухання, присутні у залі підтримали, доопрацювавши згодом їх внесуть на розгляд депутатів на сесії міськради.

Під час обговорення детального плану території, обмеженої вулицями Загорською, Єньківською, Гвардійською, Юрія Нікітіна, розробник зауважив, що тут враховано виділення смуг для руху автобусів, які водночас слугуватимуть доріжками для велосипедистів.

У детальному плані території, обмеженої вулицями Олександра Бородіна, Декабристів, Олександра Можайського та колією, передбачено зведення естакади до вулиці Олександра Бородіна та до вулиці Олександра Можайського для розвантаження автомобільного руху з вулиці Юрія Гагаріна та кількох інших.

Зауваження облдержадміністрації враховані в проєкті про внесення змін до детального плану території, обмеженої вулицями Собранецькою, Чеською та територією лісів (район вулиці Запорізької), це район переважно забудови приватної та малоповерхової.

Були на слуханнях зауваження і до проєкту детального плану території, обмеженої вулицями Фріца Гленца, Івана Франка та Студентською набережною, – оскільки там передбачено криті споруди для стадіону «Авангард» та Льодовий палац, а також ця територія неподалік центру міста, – передбачити паркувальні майданчики для значної кількості машин, можливо кількарівневі. Заплановано також провести реконструкцію Студентської набережної зі зведенням гідроспоруди, яка дасть можливість дещо підняти рівень води в Ужі і за потреби захищатиме місто від паводків.

 

05 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів