В Ужгороді стартувала виставка робіт Зіхермана Шандора

В Ужгороді стартувала виставка робіт Зіхермана Шандора
Персональну виставку робіт Зіхермана Шандора, відомого живописця, скульптора, медальєра та графіка угорського походження, який народився на Закарпатті, відкрили сьогодні в Ужгороді, в Генеральному консульстві Угорщини.

 

Понад два десятки робіт — картини та скульптури митця, який зараз живе у Будапешті, — для виставки надав його товариш – колекціонер Ласло Ковач.

На зображенні може бути: 2 людини та люди стоять

Представники Генконсульства розповіли про художника, який, як сам ділиться, у своїх творіннях прагне до гармонії, оптимізму, любові до життя, використовує багато світлих кольорів. Роботи Зіхермана Шандора представлені у 20 країнах, зокрема в приватних колекціях Європи, Канади, Японії, США.

На зображенні може бути: 2 людини, люди стоять та у приміщенні

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв подякував за організацію виставки Генеральному консульству, яке, як зазначив, часто долучається до культурного життя в місті, додав, що приємно у творчості митця, відомого в різних куточках світу, спостерігати риси, зокрема, закарпатської школи живопису.

Можливо, це художній твір 2 людини та у приміщенні

Переглянути роботи відомого закарпатця прийшов і секретар Ужгородської міської ради Арсен Мелкумян.

Враженнями від знайомства з митцем, його робіт поділився народний художник України Володимир Микита, а також інші поважні гості, присутні на офіційному відкритті виставки.

На зображенні може бути: у приміщенні

Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

07 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів