Сім нелегальних мігрантів затримали закарпатські прикордонники

Сім нелегальних мігрантів затримали закарпатські прикордонники
Громадян Пакистану, Таджикистану та Вірменії затримали закарпатські прикордонники 9 жовтня. Про це Суспільному повідомила речниця Мукачівського прикордонного загону Леся Федорова.

 

За її словами, зранку 9 жовтня прикордонники відділу "Вилок" затримали на березі Тиси одного громадянина Таджикистану. Ще двоє невідомих, які були неподалік, намагалися втекти.

"За декілька хвилин прикордонники затримали громадянина Вірменії. Він відійшов лише на кількасот метрів від місця першого затримання та знову наблизився до річки. Обох затриманих доставили до прикордонного підрозділу для з’ясування обставин справи", — розповіла Леся Федорова.

"Зрештою правоохоронці встановили, що обоє іноземців прибули в Україну з різницею у кілька днів через автомобільні пункти пропуску. Третя особа, яку помітили прикордонники під час затримання громадянина Таджикистану, з його слів, виявилася провідником. Побачивши прикордонників він залишив гідрокостюми та втік. Заходи щодо пошуку переправника тривають", — додала речниця.

Ввечері 9 жовтня прикордонники відділу "Косине" отримали інформацію про рух двох невідомих в бік держкордону.

"Спочатку затримали автомобіль марки "Шевроле" під керуванням громадянина Пакистану з двома пасажирами – теж громадянами цієї країни. На пошуки двох інших осіб, які відокремились від групи раніше, прикордонникам знадобилося 8 хвилин", — повідомила Леся Федорова.

Стосовно чотирьох громадян Пакистану правоохоронці складуть адміністративні протоколи за "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України" та доставлять затриманих до пункту тимчасового тримання прикордонного загону.

Щодо водія, який переправляв нелегалів і мав посвідку на тимчасове проживання на території України відкрили кримінальне провадження за ст. 332 ККУ. Йому загрожує до 5 років позбавлення волі.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

10 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів