На Закарпатті у привласнені 833 тис. грн, виділених на боротьбу з COVID-19, підозрюють підрядника

На Закарпатті у привласнені 833 тис. грн, виділених на боротьбу з COVID-19, підозрюють підрядника
Директора приватного підприємства підозрюють у привласненні понад 800 тисяч гривень, виділених на боротьбу з COVID-19. Обвинувальний акт стосовно чоловіка прокуратура скерувала до суду, — розповіла Суспільному 12 жовтня речниця Закарпатської обласної прокуратури Катерина Хижняк.

 

За її словами, слідчі встановили, що обвинувачений, 69-річний житель Мукачівщини, уклав договір підряду на виконання капремонту з переплануванням 1 поверху акушерсько-гінекологічного корпусу під відділення екстреної медичної допомоги в Тячівській райлікарні. Проєкт, вартість якого становила 10,7 млн грн, реалізовувався за державні кошти з фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19.

"Директор підрядної фірми за кошти авансу придбав матеріали та технічне обладнання, не передбачене проєктною документацією. Крім того, завищивши обсяги та фактичну вартість робіт шляхом внесення завідомо неправдивих даних до актів виконаних робіт, обвинувачений протиправно заволодів коштами з вказаного фонду. Як наслідок, сума завданих лікарні збитків склала 833 тис. грн", — розповіла речниця. На період досудового розслідування чоловік перебував під домашнім арештом. У червні закарпатцю вручили підозру.

За заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах, вчиненого шляхом зловживання службовим становищем, та внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей підозрюваному загрожує від семи до дванадцяти років позбавлення волі.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

12 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів