Директор однієї з вітчизняних фірм «поплатився» на кордоні товаром на суму 800 тис грн через значне заниження митної вартості

Директор однієї з вітчизняних фірм «поплатився» на кордоні товаром на суму 800 тис грн через значне заниження митної вартості

 

Сьогодні, 12 жовтня, посадові особи управління боротьби з контрабандою та порушенням митних правил Закарпатської митниці задокументували відносно керівника однієї з дніпропетровських фірм протокол про порушення митних правил через заниження утричі митної вартості імпортного товару.

 

Так, на митний пост «Тиса», що на кордоні України з Угорщиною, заїхала вантажівка під керуванням перевізника одного із рівненських підприємств.

 

Згідно поданих товаросупровідних документів, на митну територію України переміщувався товар - запчастини до сільськогосподарської техніки, загальною кількістю 1719 штук, вагою 1596 кг, вартістю 7808 євро. Відправником товару було зазначено фірму в м.Рига, отримувачем –підприємство, розташоване на Дніпропетровщині.

 

Однак, у ході митного контролю прискіпливі інспектори виявили додаткові документи на товар, згідно яких відправником виступала інша компанія. Це стало підставою для управління боротьби з контрабандою та порушенням митних правил Закарпатської митниці направити відповідного листа щодо надання копій товаросупровідних документів, оформлених в Італії в режимі «експорт».

 

Відтак, в офіційній відповіді вказано, що відправником «запчастин до сільськогосподарської техніки» є італійська фірма, отримувачем – підприємство у Дніпропетровській області, вартість товару складає 25790 євро, що за курсом НБУ – майже 800 тис грн.

 

Тож, директор дніпропетровського підприємства свідомо подав митниці документи з неправдивими відомостями щодо продавця (відправника), покупця (отримувача) та фактурної вартості даного товару, необхідні для визначення митної вартості. Відносно нього складено протокол про порушення митних правил за статтею 483 ч.1 Митного кодексу України.

 

Вказане правопорушення тягне за собою накладення штрафу в розмірі 100% вартості незаконних товарів та їх конфіскацію.

 

Наразі увесь товар вилучено на склад митниці, справу скерують до суду.

 

Пресслужба Закарпатської митниці

 

12 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів