У вагон – лише з ПЛР-тестом, чи з вакциною: Укрзалізниця оновила правила перевезень

У вагон – лише з ПЛР-тестом, чи з вакциною: Укрзалізниця оновила правила перевезень
Із 21 жовтня пасажири АТ «Укрзалізниця» повинні мати сертифікат вакцинації або негативний ПЛР-тест.

 

Згідно з оновленими КМУ правилами перевезень у карантинний період, з 21 жовтня залізничні перевезення у далекому сполученні на «жовтому» та «червоному» рівнях будуть дозволені пасажирам за умови наявності у них:

  • квитка на проїзд;
  • документу, що посвідчує особу (перелік таких документів завтерджено наказом Міністерства транспорту та зв'язку);
  • документа про отримання хоча б однієї дози вакцини проти COVID-19;
  • або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації (міжнародний, внутрішній або іноземний сертифікат про вакцинацію проти COVID-19);
  • або негативного результату ПЛР-тесту або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години (станом на час посадки у поїзд).

Для пасажирів віком до 18 років наявність вищевказаних документів, крім проїзного документа та документа, що підтверджує особу, не вимагається.

АТ «Укрзалізниця» забезпечить контроль наявності зазначених документів разом із квитком та ідентифікаційним документом на вході у вагон. У випадку відсутності вищезазначених документів провідник або стюард має право не допустити пасажира до поїздки. Повернення коштів за придбані білети в разі відмови від поїздки здійснюється згідно з правилами перевезень пасажирів.

АТ «Укрзалізниця» також забезпечить наявність сертифікатів про вакцинацію або негативних ПЛР-тестів у співробітників. А також працює над розгортанням мобільних пунктів експрес-тестування на найбільших вокзалах країни.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

14 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів