За останні дві доби закарпатські поліцейські вилучили нелегальної деревини на майже пів мільйона гривень

За останні дві доби закарпатські поліцейські вилучили нелегальної деревини на майже пів мільйона гривень
Співробітники поліції Закарпаття лише за два останні дні затримали шість вантажівок з деревиною сумнівного походження. Такі факти фіксувалися у двох високогірних районах області. За всіма фактами відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

 

На Закарпатті робота поліції з викриття злочинів у сфері довкілля триває безперервно. Так, за останню добу, у двох високогірних районах області зафіксовано три факти порушення у сфері лісової галузі.

13 жовтня близько 18-ої години працівники сектору реагування патрульної поліції Рахова зупинили по вулиці Головній вантажівку «УРАЛ», яка перевозила стовбури породи «Ялина».

Під час перевірки поліцейські помітили, що наявні суттєві розбіжності між вказаними в документах відомостями та фактичним вантажем. Стосувалися вони сортності, класу та загальної маси транспортованої деревини. Також у ході перевірки документів з’ясувалося, що у водія відсутнє свідоцтво про реєстрацію напівпричепу.

34-річний водій, мешканець села Луги, не зміг нічого пояснити правоохоронцям за фактами виявлених порушень.

На місце події поліцейські викликали слідчо-оперативну групу, співробітники якої вилучили транспортний засіб разом з напівпричепом та деревиною.

Вже ввечері того ж дня близько 21:30 співробітники сектору захисту інтересів суспільства та держави виявили ще один факт незаконного перевезення лісопродукції, цього разу на Тячівщині. 

У селищі Дубове по вулиці Фізкультурна поліцейські зупинили автомобіль «УРАЛ» з напівпричепом, також завантаженим деревиною породи «Ялина». Як з’ясувалося, 51-річний місцевий житель перевозив 75 стовбурів, довжиною від 5 до 9 метрів та діаметром до 34 сантиметрів.

Під час перевірки з’ясувалося, що вказана у товаротранспортних документах інформація щодо лісопродукції не відповідає дійсності, тому вантажівку разом з деревиною вилучили і помістили на арештмайданчик поліції. 

Вже надранок, 14 жовтня, поліцейські задокументували черговий факт транспортування деревини у селі Усть-Чорна. 31-річний водій вантажівки «УРАЛ» перевозив деревину породи Смерека, документи на яку викликали підозри у правоохоронців, а на деяких стовбурах взагалі були відсутні номерні бірки. 

Для детальної перевірки деревину разом з транспортом вилучили. 

Окрім цього ще три аналогічні факти поліцейські задокументували днем раніше, всі в Тячівському районі. Вантажівки, які перевозили нелегальний ліс, як і в попередніх випадках, арештовано.

Загалом лише за дві доби поліцейські вилучили 140 кубічних метрів нелегальної лісопродукції. Орієнтовна вартість вилученого може становити майже пів мільйона гривень. 

За всіма фактами в поліції відкрили кримінальні провадження за ч.1 ст. 246 Кримінального кодексу України (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. Слідчі в ході досудового розслідування встановлюватимуть всі обставини події та інших причетних до злочину осіб.

Поліція також звертається до громадян повідомляти на лінію «102» про відомі випадки незаконної порубки та перевезення деревини, щоб правоохоронці могли оперативно відреагувати, припинити правопорушення та притягнути винних до відповідальності. 

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

14 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів