На 2,5 тонни більше: закарпатські митники вилучили вантаж та склали протокол на італійську фірму

Протокол на керівника італійської фірми про порушення митних правил склали 20 жовтня митники на Закарпатті. Вантаж з мастилом для автомобілів, який фірма транспортувала до Дніпропетровська, перевищував вказаний у супровідних документах на 2,5 тонни.

 

Вантажівка прибула митний пост "Тиса" кілька днів тому, як розповіла Суспільному речниця Закарпатської митниці Вікторія Сенгетовська. У товаросупровідних документах український перевізник відзначив, що перевозить "оливу моторну", "оливу трансмісійну", "оливу гідравлічну", "Мастило пластичне багатофункціональне для підшипників" та "антифриз".

"Загальна вага брутто вантажу – 21,2 тонни, загальна вартість товару – 65,5 тис євро. Однак, під час зважування транспортного засобу із вантажем інспектори встановили, що вага товару на 2,5 тонни більша за зазначену у документах і становить 23,7 тонн", — йдеться в повідомленні митниці.

Митники почали ретельніше перевіряти вантаж і виявили, що крім заявлених товарів, у вантажному відсіку фури були 800 літрів антифризу, 800 літрів моторної оливи та 1600 літрів – трансмісійної оливи, загальною вартістю 11,6 тис євро. За словами речниці, митниця звернулася до італійської фірми з проханням про надання документів для перевірки автентичності поданих відомостей.

За подання митному органу документів з неправдивою інформацією стосовно найменування та кількості товарів, які ввозилися на митну територію України, на посадовця італійської компанії складено протокол про порушення митних правил. Санкції статті передбачають накладення штрафу в розмірі 100% вартості товарів (безпосередніх предметів порушення митних правил) з їх конфіскацією. Вантаж вартістю понад 357 тис грн наразі вилучили на склад митниці до остаточного рішення суду.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

20 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів