ВСЕУКРАЇНСЬКІ ГАСТРОЛІ ЗАКАРПАТЦІВ РОЗПОЧАЛИСЬ УСПІШНО

НАШ ТЕАТР ПОДИВУВАВ ВОЛИНЯН

 

Після того, як приміщення Закарпатського обласного українського музично-драматичного театру було визнано аварійним, колектив опинився у складній ситуації. Адже, аби трупа не розвалилася, вона повинна грати. На допомогу прийшло Міністерство культури України, яке виділило 350 тисяч гривень для організації всеукраїнських гастролів українського театру Закарпаття.

Таким чином у ювілейний для театру рік він зможе показати своє мистецтво по всій Україні. Це справді історична подія, адже таких всеохопних гастролів закарпатці ще не мали. Тому приємно, що старт, який було взято у Луцьку 15-16 березня, виявився надзвичайно вдалим. Було показано три вистави – “Калігула”, “Нічні трудівниці паризьких тротуарів” та “Голий король”.

Всі вони пройшли при переповнених залах. Волиняни стоячи аплодували нашим акторам, викликаючи їх на біс. Гастролі закарпатців викликали значний резонанс у Луцьку, про що свідчить увага преси та влади. Зокрема, вистави закарпатців подивилося керівництво області.

Наступні гастролі Закарпатського обласного українського музичного драматичного театру відбудуться 7-9 квітня вже в протилежному кінці України -- в Луганську, де губернатором добре знайомий закарпатцям Геннадій Москаль.

Олександр ГАВРОШ, Ужгород.

 

22 березня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів