Ванільне лате дома: смачний рецепт, як у Старбакс

Ванільне лате дома: смачний рецепт, як у Старбакс

 

Багато людей, що із задоволенням п'ють каву в першій половині дня, геть відмовляються від ароматного напою ввечері, оскільки густа кава тонізує та порушує режим сну. Дійсно, багато сортів зерен і напоїв мають тонізуючий ефект, проте далеко не кожна кава здатна нашкодити вашому нічному відпочинку. На щастя існує напій, який можна пити в будь-який час доби та не турбуватися про міцний глибокий сон. Лате — це тришаровий кавовий напій, що складається з однієї чверті Еспресо, трьох часток молока, та вкритий пишний молочною піною. Великою популярністю користуються лате із сиропами: ванільне лате, карамельне, шоколадне. У якості основного смакового компонента виступає сироп або topping. Деякі рецепти передбачають навіть використання джему або домашнього варення. У цій статті розповімо, як приготувати смачне лате з ваніллю Старбакс, що повністю повторює рецепт зі знаменитої кав'ярні.

Що знадобитися для ванільного лате

  • Ванільний сироп або topping. Якщо на кухні не знайшлося потрібного інгредієнта, можна замінити сироп ванільним цукром, який за допомогою плавки на сковороді можна перетворити у ванільну карамель. Смак буде трохи відрізняться від оригінального рецепта, але напій від цього не стане гірше. Не рекомендуємо використовувати емульсію ванілі або сирий стручок. Занадто насичений ванільний аромат зіпсує ніжний кавовий смак, і отримати насолоду від збалансованого букета напою не вийде.
  • Еспресо. Ви можете вибрати зернову свіжомелену каву або купити вже готовий для заварювання порошок, і зварити порцію Еспресо на свій смак.
  • Молоко. Варто віддавати перевагу молочним напоям середньої жирності 2,5 або 3,2%. В такому випадку ви досягнете приємної кремової густоти лате. Для дієтичних варіантів підійде знежирене молоко або рослинні складові — кокосове, мигдальне, рисове молоко. Дорогий варіант лате — напій із молоком та горіхами кеш'ю.

Як готується ванільне лате

  1. В улюблену кружку налийте пару ложок ванільного сиропу. Дослідним шляхом ви швидко визначите пропорцію, яка здається найсмачнішою.
  2. Зваріть Еспресо. Влийте в кружку із сиропом.
  3. Для рецепта ванільного лате потрібно збити молоко. Попередньо нагрітий продукт збивають вінчиком в окремому посуді або використовують порожній френч прес. Ваша мета — отримати стійку молочну піну.
  4. Акуратно влийте молоко в каву із сиропом. Саме час отримати насолоду від результату. Куштуйте!

Цей рецепт дуже популярний серед усіх, хто любить неміцні кавові напої, і не може відмовитися від чашечки ароматної арабіки ввечері, після важкого дня.

 

01 листопада 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів