Дві поліцейські станції та відділення поліцейських офіцерів громади відкрили на Закарпатті (ВІДЕО)

Дві поліцейські станції та відділення поліцейських офіцерів громади відкрили на Закарпатті (ВІДЕО)
Дві поліцейські станції відкрили 2 листопада в Тячівському районі. Вони працюватимуть у селах Руське Поле й Тячівські Лази, — повідомив начальник Нацполіції області Ярослав Колесник. Також відкрили відділення поліцейських офіцерів у селі Нижня Апша. Там зробили ремонт у приміщеннях, закупили обладнання та машини. Гроші на це отримали з місцевих і державного бюджетів.

 

Поліцейська станція в селі Руське Поле розташована в приміщенні сільської ради. Тут працюватиме один дільничний поліцейський Василь Іляш. Для нього закупили автомобіль.

"В основні обов’язки поліцейського громади входить підняти довіру населення до поліції, забезпечення охорони публічного порядку й завжди бути тут. Поліцейський офіцер працює 24 на 7", — пояснив чоловік.

Таку ж поліцейську станцію відкрили і в селі Тячівські Лази. Її облаштували в приміщенні сільської амбулаторії. Тут є кабінет дільничного офіцера, кімната відпочинку та вбиральня. Офіцер буде користуватися однією машиною.

А в приміщенні сільської ради в селі Нижня Апша Солотвинської громади на Тячівщині відкрили відділення поліцейських офіцерів громади. Тут також є кабінет для офіцерів та кімната відпочинку.

"Наразі нас троє, а має бути 6 поліцейських офіцерів у громаді, — пояснив поліцейський Іван Банк. — Ми працюємо 24 на 7, тобто є робочий графік з 9 до 18 години, а якщо щось трапляється після 18-ї, то ми обов’язково виїжджаємо. Наше першочергове завдання – це надання послуг громадянам, яких вони потребують. Це найголовніше. Вони до нас звертаються, ми відразу виїжджаємо до них, надаємо їм послуги – це навіть надання правової допомоги й роз’яснень".

Керуючий справами виконкому громади Богдан Макусій розповів: для поліцейських офіцерів закупили три автомобілі. На це Солотвинська громада витратила мільйон 448 тисяч гривень.

За словами начальника Нацполіції Закарпаття Ярослава Колесника, у селах Руське Поле та Тячівські Лази також працюватимуть поліцейські офіцери громади. Там планують розширити штат працівників.

"Наразі там працюють не поліцейські офіцери громади, а дільничні інспектори поліції, які будуть нести службу, але з часом там будуть також поліцейські офіцери громади, — сказав Колесник. — Після того, як буде оголошений додатковий набір, вони пройдуть навчання і замінять тих працівників, які зараз несуть службу. Їм машини закупила Національна поліція, видали для того, щоб вони несли службу в тих територіальних громадах, у яких ми їх представили. Три працівники наші – поліцейські офіцери громади приступили до виконання своїх службових обов’язків у Солотвинській ТГ. Нові автомобілі закупила громада для них. Крім цього, Національна поліція виділяє їм ще автомобіль".

За словами Ярослава Колесника, у Відділенні поліцейських офіцерів громади в Нижній Апші має працювати шестеро офіцерів. Ще троє прийдуть на службу сюди після того, як проведуть конкурсний відбір.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

03 листопада 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів