Закарпатський письменник написав звернення до міністра освіти через "проросійські" підручники

Закарпатський письменник написав звернення до міністра освіти через "проросійські" підручники
Закарпатський письменник, голова Закарпатської обласної організації Національної спілки письменників України Василь Кузан написав міністру освіти і науки України Шкарлету відкритого листа з проханням вилучити зі шкіл України підручників "Світова література" авторства Євгенії Волощук для 5, 6, 7, 8, 9 класів. Про це письменник повідомив у коментарі Суспільному.

 

За його словами, відкритий лист підписали понад 250 людей. Серед них — українські письменники, вчителі та громадські діячі.

"Під обкладинкою книги не тільки російський дух – там тхне рабським ставленням авторки підручника до нації агресора. Чи не половина ілюстрацій – це репродукції картин російських художників. Невже в Україні ніхто не робив ілюстрацій до казок народів світу? З підручника випливає – ніхто. Був момент, коли у мене склалося враження, ніби пані Євгенія окремі розділи просто переписала із якогось російського підручника", — розповів Василь Кузан про підручник Євгенії Волощук зі світової літератури для 5 класу.

"Я опитав близько 10 вчителів. Всі вони підтвердили, що змушені викладати дітям світову літературу за вказаним підручником, адже альтернативи у багатьох школах наразі немає", — говорить письменник.

У відкритому листі Василь Кузан вимагає розпочати процес вилучення зі шкіл України підручників "Світова література" авторства Євгенії Волощук для 5, 6, 7, 8, 9 класів та оголосити конкурс на створення нових підручників "Зарубіжна література" для всіх класів загальноосвітніх шкіл України.

За словами Василя Кузана наразі він очікує відповіді.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

09 листопада 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів