Чи залишаться кордони відкриті: Рада ЄС виключила Україну із “зеленого списку”

Чи залишаться кордони відкриті: Рада ЄС виключила Україну із “зеленого списку”
Рада ЄС 9 листопада переглянула країни “зеленого” списку, подорожі з яких, в тому числі й для туризму, дозволені до Шенгенської зони. Україну зі списку виключили через погіршення епідемічної ситуації.

 

Проте вітчизняне МЗС працює над продовженням вільних поїздок українців до ЄС.

airport_ua

“Після розгляду рекомендації щодо поступового скасування тимчасових обмежень на поїздки до ЄС, які не є суттєвими, Рада оновила перелік країн, спеціальних адміністративних регіонів та інших утворень і територіальних органів влади, для яких слід скасувати обмеження на поїздки. Зокрема, зі списку вилучили Сінгапур та Україну”, – йдеться у заяві Ради ЄС.

Відповідно до рішення, необов’язкові поїздки до ЄС із визначених країн або організацій підлягають тимчасовим обмеженням. Однак країни-члени можуть скасувати тимчасові обмеження на поїздки до ЄС для повністю вакцинованих мандрівників. Рішення Ради ЄС не є ультимативними та носять рекомендаційний характер, проте країни ЄС, як правило, дослухаються до рекомендацій.

На виключення України із “зеленого” списку відреагував міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, який доручив усім дипломатичним установам України у країнах ЄС докласти зусиль, щоб залишити кордони та туристичні можливості для українців відкритими.

Наразі до “зеленого” списку ЄС включені 18 країн.

InfoPost.Media

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

10 листопада 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів