Що зробити для захисту бізнесу від вимкнень від електроенергії у зимовий період?

Що зробити для захисту бізнесу від вимкнень від електроенергії у зимовий період?

 

Україна на порозі зимового періоду 2021/2022 опинилася у ситуації, якої не було останні 7 років: зростання цін на світових ринках та обсяги накопичених енергоресурсів призвели до утворення дефіциту на всіх сегментах ринку електричної енергії. Щоб бізнесу уникнути відключень від електроенергії в цей зимовий період, необхідно вибрати надійного постачальника та з довгостроковими контрактами на постачання електроенергії. Про це заявив СЕО групи компаній Tolk Володимир Крупко.

«Компанії групи Tolk розпочали підготовку до цього осінньо-зимового періоду 2021/2022 ще з травня поточного року, постійно беручи участь у довгострокових аукціонах на Українській енергетичній біржі та укладаючи з генерацією довгострокові гарантовані контракти на постачання електроенергії за фіксованою ціною.

Цей підхід дозволить клієнтам Групи компаній Tolk «безболісно» пройти цей непростий зимовий період, зберегти та забезпечити роботу своєму бізнесу та колективу», – зазначив Крупко.

За його словами, дефіцит електроенергії почав відчуватися ще в останній декаді жовтня і до закінчення першої декади листопада зріс до 10% обсягу ринку.

«Нестача зараз докуповується гравцями на балансуючому ринку за дорожчою ціною. Але ситуація кардинально зміниться з приходом мінусової температури, коли населення різко підніме обсяги споживання в країні», – зазначив Володимир Крупко.

За його словами, при падінні середньодобової температури до -10°С та збереженні низького рівня запасів енергоресурсів, дефіцит у системі досягне 25%, що є критичним показником для енергозабезпечення країни.

«На сьогодні бізнес, який не має контрактів із фіксованою ціною, а працює за т. зв. «Формулою з прив'язкою до ринку» відчув наявність дефіциту тільки завдяки підняттю цін від свого постачальника електроенергії. Але у разі настання значних холодів такий безтурботний підхід бізнесу може призвести до припинення постачання електроенергії внаслідок її дефіциту.

Єдиний шанс уберегти свій бізнес від відключень у цьому зимовому періоді – надійний постачальник та довгострокові контракти на постачання електроенергії», – підсумував СЕО групи компаній Tolk.

 

 

11 листопада 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів