В Ужгороді відбулися заходи до Дня гідності та свободи

В Ужгороді відбулися заходи до Дня гідності та свободи
День гідності та свободи відзначають сьогодні в Ужгороді низкою заходів. Розпочалися вони на площі Народній – біля пам’ятного знаку борцям за свободу і незалежність України. Тут під народну пісню «Пливе кача» у виконанні заслуженої артистки України Яни Садварі відбулася церемонія покладання свічок та лампадок. Заслужений артист України Олександр Садварі виконав Державний Гімн України, хвилиною мовчання вшанували пам'ять Героїв, які віддали життя за Україну.

 

Участь у заходах взяли заступник голови Закарпатської обласної державної адміністрації Ігор Шинкарюк, заступник голови Закарпатської обласної ради Василь Іванчо, Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, заступник міського голови Вадим Борець, депутати та працівники Ужгородської міської ради, дипломати, військові, представники правоохоронних структур, громадськість.

У Шелестівській церкві, унікальній пам'ятці архітектури національного значення, яка знаходиться в Закарпатському обласному музеї народної архітектури та побуту, одночасно із заходами на площі Народній розпочали богослужіння за загиблими під час Революції гідності.

В атріумі обласної адміністрації сьогодні відкрили виставку експонатів учасників бойових дій на сході України «За Україну, свободу та людську гідність».

Дату 21 листопада обрано не випадково – пам'ятний день засвідчує початок цього дня двох надважливих подій у новітній історії України – Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності кінця 2013-го та початку 2014 року.

Відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

21 листопада 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів