Отримали клієнтську базу: п’ятьох закарпатців підозрюють у підробці COVID-документів

Отримали клієнтську базу: п’ятьох закарпатців підозрюють у підробці COVID-документів
П’ятьох закарпатців підозрюють у підробці COVID-документів та страхових полісів.

 

Прикордонники отримали клієнтську базу з 4,5 тис. людей, які купували підроблені документи. Інформацію про них будуть враховувати на пунктах пропуску у випадку, якщо ці люди намагатимуться перетнути кордон з фальшивими COVID-документами.

Олена Трачук розповіла: закарпатців підозрюють в тому, що вони надавали послуги з працевлаштування українців за кордоном. Своїм клієнтам пропонували підроблені міжнародні сертифікати про вакцинацію, ПЛР-тести та страхові поліси. Свої послуги вони рекламували в соціальних мережах. За документи брали від пів тисячі гривень до 2,5 тисяч. Ціна залежала від того, чи хотіла людина, щоб інформацію про щеплення вносили до електронної системи, аби можна було згенерувати сертифікат в застосунку "Дія".

"Оперативники провели обшуки у автомобілях, а також за місцем проживання і роботи фігурантів", — розповіла речниця.

"Під час обшуків виявили комп’ютерну техніку на якій містилися бланки та міжнародні сертифікати про вакцинацію українського та словацького зразків, бланки негативних ПЛР-тестів готові для внесення змін із майбутнім друком. Мобільні телефони, жорсткі диски, печатки, незаповнені аркуші з поставленими печатками та близько тисячі незаповнених номерних страхових полісів", — розповіла речниця.

На сайті Національної поліції повідомили: наразі правоохоронці встановлюють людей, які вносили інформацію про фіктивне вакцинування до бази електронної системи охорони здоров’я. За фактом шахрайства у поліції відкрили кримінальне провадження ч. 3 ст. 190 КкУ. Санкція статті передбачає від трьох до восьми років позбавлення волі. У справі триває слідство.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

26 листопада 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів