Дайджест прес-клубу

У ЗАКАРПАТТІ РОЗПОЧАЛОСЬ ГОЛОСУВАННЯ

 

Володимир Прохорчук голова Закарпатської територіальної виборчої комісії повідомив, що робота виборчих комісій у Закарпатті розпочалася вчасно, триває процес голосування.
Федір Товт, член Ужгородської міської ТВК надав Ужгородському прес-клубові інформацію про стан роботи міських ДВК. За його совами, усі дільниці в Ужгороді розпочали роботу, станом на 9.00 проголосувало вже 10 % ужгородських виборців.

На дільницях в Ужгороді вже створюються черги, виборці "читають" бюлетені по 3-5 хвилин, а щоб отримати їх стоять у черзі близько 8 хв. Дехто вже не знаходить себе у списках, зокрема Ужгорода Ірина Гринь (дільниця № 24) подалася до суду, оскільки у списках зазначений тільки її чоловік та син, і ще якась стороння особа. При чому, каже п.Ірина, напередодні чоловік чотири рази хотів з’ясувати, чи є вся сім’я у списках, але жодного члена виборчої комісії не було.

У Великому Березному на цю годину найактивнішими є прикордонники. Саме вони на чотирьох дільницях складають найбільшу кількість вибоців.

У Мукачеві, повідомляє Еліна Савицька, активність виборців наразі досить низька.
Всі дільниці Міжгір’я відкрилися вчасно, проте активність виборців наразі невисока.

У Виноградові на цю годину проголосувало близько 4-5% виборців, усього тих, хто має право голосу у місті 83450.


*********
ГОЛОСУВАННЯ У ЗАКАРПАТТІ СТАНОМ НА 11.00

В Ужгородському СІЗО на 10.30 проголосувало половина з 345 виборців, 37 з тих, що за гратами, голосують вперше. За голосуванням стежать 11 спостерігачів, працюють 16 членів комісії. За словами начальника відділу державного департаменту з питань виконання покарань майора Височанського, вибори відбувають з дотриманням всіх демократичних норм. Повар СІЗО повідомив кореспонденту прес-клубу, що цього року на виборах підслідним видаватимуть на обід борщ, вінегрет, картоплю з м’ясом, білий хліб, компот та цукерки. На президентських виборах тут обідали макаронами з сосисками.

У Хусті спокійно, активність наразі низька На 4 дільницях у центрі міста станом на 9.30 проголосувало близько 100 осіб, на решті дільниць — менше 10 виборців.
Станом на 11.00 у Хусті проголосувало близько 700 виборців, усього виборців у Хусті — 23796. вдома голосуватимуть 219 хустян.

На трьох дільницях Іршави поки ажіотажу не спостерігається, більшість виборців у церкві. Пік активності очікується на 12-14-у годину. Напередодні вибув один з кандидатів на посаду мера міста Сергій Червінський, зняв свою кандидатуру на користь голови райради Степана Бобика.

ТВК у Виноградівському районі, що розміщена у с. Веряця працює без телефону.

Представники політичних партій у Перечині скаржаться на наповнення міста агітками та рекламною продукцією політичних сил. Так, представники місцевого штабу Блоку Литвина заявляють, що вчора і навіть сьогодні містом розклеювали рекламні плакати партії "Собор", БЮТу, СПУ, Блоку ПОРА-ПРП, Християнських демократів. А рекламу партії регіонів закидали людям у городи. У Перечині міською владою було встановлено місця для розміщення реклами. Тут, за словами спостерігачів, рекламу знято.
За відкріпними талонами у Перечині голосуватимуть 3 осіб.
На перечинській ДВК № 153 працює загальнодержавний екзитпол R&Bgrup, кожні 2 години опитуватимуть 6 осіб. Наразі 2 перечинців повідомили про свій вибір, 2 відмовилися.
На ДВК № 153 повідомили, що проблему склав процес опечатування урн. 2 останні тижні дільниця напружено працювала над уточненням списків. Наразі усі бюлетені знаходяться безпосередньо на столах, а не у сейфах. Голова ДВК Олександр Сударіков скаржиться, що бюлетені не поміщаються до сейфів, а металеві шафи не передбачено. На дільниці працюють 24 спостерігачі, подано 23 заяви про голосування вдома. До 8.00 на дільниці проголосували вже 10 % виборців.
На ДВК № 152 працюють 33 спостерігачів. Штаб БЮТу повідомив, що на кожній дільниці від них працює по 2 спостерігачів.

[i]Ужгородський прес-клуб реформ[/i]

 

26 березня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів