Сесія Ужгородської міськради: прийнято ряд важливих для міста рішень

Сесія Ужгородської міськради: прийнято ряд важливих для міста рішень
В Ужгороді пройшло засідання міської ради. Серед прийнятих рішень такі:

 

1. Депутати Ужгородської міськради підтримали, з критичними зауваженнями, зміни до бюджету міської територіальної громади на 2021 рік, перерозподілили бюджетні призначення і, зокрема, виділили додатково 1 млн грн департаменту соціальної політики – для фінансування програми компенсації за пільгові перевезення на міських автобусних маршрутах.

2. Затвердили звіт про виконання бюджету Ужгородської міської територіальної громади за січень-вересень 2021 року. Зокрема, до бюджету міста за 9 місяців надійшло понад 1, 1млрд грн або 102,2 % уточненого планового показника. У звіті наведено детальні показники виконання бюджету міста.

3. Підтримали зміни та доповнення до Програми капітального ремонту житлового фонду у м. Ужгород на 2018-2022 роки. У додатках до програми скориговано бюджетні призначення на об’єкти – ремонти у багатоповерхівках водопровідно-каналізаційних мереж, електрощитових, покрівель тощо.

Іншим рішенням внесли зміни до Програми благоустрою м. Ужгорода на 2018- 2022 роки – за результатами розгляду депутатських звернень.

4. Програму інформатизації діяльності Ужгородської міської ради та її виконавчих органів на 2023-2025 роки затвердили сьогодні на сесії. Її завдання – розвиток е-урядування у виконавчих органах Ужгородської міської ради, вдосконалення наявних електронних сервісів та створення нових, придбання нового та подальше оновлення комп’ютерного та серверного обладнання, модернізація локальних мереж, об’єднання віддалених локальних мереж із мережею виконавчого комітету, подальше вдосконалення системи електронного документообігу, що дасть можливість зробити максимально простим і доступним щоденне спілкування влади та громади міста, створити єдину систему контролю результатів діяльності органів виконавчої влади. На її реалізацію протягом трьох років із міського бюджету передбачено 750 тис. грн.

5. Також депутати міськради сьогодні на сесії підтримали введення двох посад в Ужгородському міському центрі соціальних служб департаменту соціальної політики для підвищення рівня якості забезпечення соціальними послугами: заступника директора – начальника служби «Денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі» (із кризовою кімнатою) та фахівця із соціальної роботи цієї ж служби.

6. Річний план діяльності міської ради та виконавчого комітету з підготовки проєктів регуляторних актів на 2022 рік затвердили сьогодні на другому пленарному засіданні чергової сесії Ужгородської міськради.

Іншим рішенням депутати затвердили порядок призначення та звільнення з посад керівників установ/закладів культури/спорту комунальної власності міста.

Порядок встановлює єдиний підхід при підборі претендентів на посади керівників установ/закладів культури/спорту комунальної власності міста, спрямований на забезпечення відкритості системи призначення керівників і посилення їх відповідальності. Докладно ознайомитися можна на сайті міськради.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

29 листопада 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів