Ужгородська міська рада подала до суду щодо будівництва на площі Шандора Петефі

Ужгородська міська рада подала до суду щодо будівництва на площі Шандора Петефі
Заяву про забезпечення позову до Ужгородського міськрайонного суду управління містобудування та архітектури подало напередодні, 1 грудня.

 

Як ідеться у заяві, 26 травня 2021 року забудовнику Олександру Опшитнику видали будівельний паспорт на спорудження індивідуального житлового будинку в Ужгороді на площі Шандора Петефі, 40 В. Паспорт видали на підставі державного акту на право власності на земельну ділянку.

У будівельному паспорті зазначено вимоги: проєкт погодити в управлінні містобудування та архітектури Ужгородської міськради та з органом охорони культурної спадщини, оскільки ділянка знаходиться в зоні охорони археологічного культурного шару та у межах історичного ареалу, а також врахувати охоронні зони інженерних комунікацій відповідно до державних будівельних норм. 

20 вересня управління ДАБК Ужгородської міської ради забудовнику рекомендували зупинити будівельні роботи та виконати вимоги будівельного паспорта. Одночасно управління направило лист до департаменту культури, національностей та релігій Закарпатської ОДА перевірити дотримання законодавства про охорону культурної спадщини.

26 жовтня департамент культури, національностей та релігій Закарпатської ОДА виніс припис забудовнику – у зв’язку з будівельними роботами без дозволу відповідних органів культурної спадщини негайно припинити будівельні роботи, погодити у відповідних органах охорони культурної спадщини проєкт архітектурних перетворень та отримати відповідні дозволи. Однак забудовник припис не виконав.

10 листопада виконком Ужгородської міської ради прийняв рішення про скасування будівельного паспорта забудови земельної ділянки та повідомлення про початок будівельних робіт на площі Шандора Петефі, 40 В. Проте будівельні роботи проводяться дотепер, незважаючи на відсутність дозвільних документів. Якщо їх не припинити, то сусідній будинок у будь-який момент може обвалитися.

Ужгородська міська рада звернулася до суду, щоб не допустити порушень прав мешканців будинків №40 та 42 на площі Шандора Петефі і просить заборонити забудовнику здійснювати будь-які будівельні роботи.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

02 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів