Близько 50 вулиць на Закарпатті потрібно перейменувати, – голова ГО "Декомунізація. Україна"

Близько 50 вулиць на Закарпатті потрібно перейменувати, – голова ГО "Декомунізація. Україна"
На Закарпатті близько 50 вулиць підпадають під дію закону про декомунізацію. Про це Суспільному повідомив голова ГО "Декомунізація. Україна" Вадим Поздняков. За його словами, водночас Закарпаття показує одні з найкращих темпів декомунізації в країні.

 

"Місцеві ради зобов'язані повідомити державний реєстр виборців щойно вони змінять назву вулиць. Ці назви актуальні і, на жаль, якщо в краї під дію закону підпадають десь 50 вулиць, то вулиць, які не підпадають під дію закону, але несуть комуністичні або російські сенси ще декілька сотень", — розповів експерт.

За його словами, Закарпаття показує хороші темпи декомунізації. Більшість пам'ятників тут уже демонтовані.

"В переважній більшості, якщо є якась комуністична символіка, то її дуже оперативно демонтовують органи місцевого самоврядування. Кількість комуністичної символіки, яка є у нас в базі, то на Закарпатті її найменше. І кількість вулиць, які підпадають під дію закону — одна з найменших в Україні", — розповів Вадим Поздняков.

За його словами, якщо якісно відпрацювати це питання, то Закарпаття впродовж року можна повністю очистити від комуністичної символіки.

Експерт розповів: "Ми готуємо звернення до кожної з ТГ з проханням перейменувати вулиці. Ми й до того зверталися, а зараз ми хочемо централізовано звернутися щодо кожної з вулиць".

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

04 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів