Вимога Путіна: для чого Офіс Зеленського фабрикує підозру Порошенку?

Вимога Путіна: для чого Офіс Зеленського фабрикує підозру Порошенку?

 

 

В Офісі Зеленського посилено працюють над підозрою п’ятому Президенту, лідеру партії Європейська Солідарність Петро Порошенко. Про це у суботу із посиланням на свої джерела повідомив колишній заступник Генерального прокурора Віктор Трепак.

«За моєю інформацією, найближчим часом колишньому Президенту України Петру Порошенку може бути пред’явлена нова підозра у справі, яка пов’язана з торгівлею вугіллям з окупованої росіянами території України у період його президенства», - пише Трепак.

Він також зазначає, що у Зеленського намагаються прорахувати, як вплине на рейтинги влади такий скандал. Як відомо, підтримка Володимира Зеленського та його партії «Слуга народу» на тлі економічної кризи, стрімкого зростання цін і тарифів, нестачі вугілля і газу, відключень електроенергії по містах і селах стрімко падає.

Останнє опитування КМІС показує, що «Європейська Солідарність» випередила партію «Слуга народу», і відрив між ними зростає. А більшість українців (58.2%) не підтримують другий президентський термін Зеленського.

https://www.kiis.com.ua/?lang=ukr&cat=reports&id=1073&page=1

Не додають народної любові численні скандали у владі - не встигли всі відійти від шокуючих подробиць зливу спецоперації із затримання бойовиків-«вагнерівців», як уже на державній дачі «Синьогора» Зеленський у роковини Майдану святкує ювілей свого найближчого соратника Єрмака. В якості безплатного таксі можновладці використовують спеціальні рятувальні гелікоптери ДСНС (безкоштовні, звісно, для перших осіб, а не для платників податків).

А ще ж є офшорний скандал і як мінімум 40 мільйонів доларів, які були виведені олігархом Коломойським з обдертого ним ПриватБанку і переказані на таємні рахунки «Кварталу 95». І кілька елітних квартир у центрі Лондона, з яких бюджет України не побачив ні копійки.

Очевидно, у Зеленського вирішили дістати свою улюблену краплену карту і сфабрикувати підозру проти Порошенка.

«Підготовлений офісом Генерального прокурора проект такої підозри наразі вивчається в Офісі президента. Вирішується, наскільки доцільною є реалізація такої підозри саме зараз і як це вплине на електоральні настрої суспільства. Очевидно, що цей хід влади інформаційно переб’є болючі для неї теми суспільного обговорення», - пише Віктор Трепак.

https://www.facebook.com/100012805173205/posts/1341672226269604/

Але головна причина, чому Офіс Зеленського так збудився проти Порошенка - це бажання нинішнього президента все ж таки випросити у Путіна переговори віч на віч. Як відомо, у своєму Посланні до Верховної Ради Зеленський про це сказав публічно. Так вважає екс-Генпрокурор Юрій Луценко. Він переконаний - арешт Порошенка та інших діячів постмайданної команди є умовою Путіна для зустрічі із Зеленським.

«В них є умова Путіна. Прямі переговори, на які так хоче поїхати Зеленський, почнуться, коли будуть арештовані головні вороги Путіна. І там є чорний список. Перший – Порошенко, другий – Турчинов, третій – Яценюк і так далі. Там усе це стоїть. Він іде по чорному списку Путіна, бо інакше його не приймають туди, куди він так хоче", – сказав Луценко в ефірі «5 каналу».

https://www.5.ua/.../priami-perehovory-na-iaki-tak-khoche...

У партії «Європейська Солідарність» заявили - замість того, щоби зосередитись на термінових заходах із посилення обороноздатності країни, влада воює зі своїм політичним опонентом. Замість того, щоби прийняти стратегічні і тактичні пропозиції Порошенка щодо дипломатичної та військової протидії Путіну, Зеленський розпочав новий виток агресії проти Порошенка і всієї опозиції.

«ЄС» вкотре звертає увагу на тривожні повідомлення світових ЗМІ про 175-ти тисячне угруповання росіян, готове, згідно даних розвідки, вдертися в Україну.

«Путін от-от висадить десантників у спальню Зеленського, а Зеленський зайнятий винятково боротьбою з Порошенком», - обурюються в партії.

Під постійним незаконним тиском Зеленського проти Петра Порошенка сфабриковані вже понад сто різних кримінальних справ. Всі вони – політично вмотивовані і шиті білими нитками. Так звана вугільна справа - так само фейк і брехня, які фабрикуються на Банковій внаслідок особистих страхів і комплексів Зеленського, наголошують в опозиції.

«Люди вже втомилися від безкінечних відосиків та шоу. Відволікти увагу від росту цін, тарифів, рекордно низьких запасів вугілля та газу, і як наслідок енергетичної кризи - вже не вдасться. Влада буде нести політичну відповідальність за свої провали, та кримінальну відповідальність за державну зраду і прямий тиск на правоохоронні органи задля фабрикування численних політично мотивованих справ проти ветеранів, журналістів та опозиційних політиків», - застерігають в «Євросолідарності».

Тим часом сам Порошенко використовує усі свої міжнародні зв’язки та контакти, щоб зміцнити міжнародну солідарність з Україною. За останній місяць він побував на безпекових конференціях у Нідерландах і Канаді. Під час Київського міжнародного безпекового форуму зустрівся із Президентом ЄНП Дональдом Туском. Провів зустріч із послами країн «Сімки», дав інтерв?ю кільком іноземним ЗМІ. І всюди Порошенко наголошує: загроза вторгнення Путіна посилилась. Україні необхідно негайно дати летальне оборонне озброєння. Украіна має отримати ПДЧ в НАТО вже на найближчому саміті у 2022 році. Західні союзники мають вже підготувати пакет «пекельних» санкцій на випадок вторгнення Путіна.

«Питання номер один. Прийміть рішення про ПДЧ. Бо надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО - це ще не членство. Це програма, дорожня карта реформ, які мають бути здійснені. Так як я це зробив під час своєї каденції по безвізовому режиму, так само зараз треба зробити щодо ПДЧ. Надання Україні ПДЧ - це перемога вільного світу. Ненадання Україні ПДЧ - це перемога Путіна», - переконаний Порошенко.

«Другий пункт - це санкції. Має бути вже зараз оприлюднений перелік санкцій, які застосує світ, і ми це обговорили лише позавчора під час трьохгодинної зустрічі з послами «Сімки» та Євросоюзу, де питання санкцій, питання можливих ефективних кроків було серед основних під час цього обговорення», - говорить п‘ятий Президент.

«Я вважаю, що список санкцій має бути дуже болючий. І це ще один інструмент для того, щоб підвищити ціну, яку Росія заплатить, якщо вона перете червоні лінії. В тому числі і Swift», - зауважив Петро Порошенко.

«Позиція третя - енергетична безпека. Включно із санкціями по Північному потоку - 2. Вони вже мають бути застосовані зараз. І я твердо переконаний, що ми можемо це забезпечити найближчим часом», - переконаний лідер «ЄС».

«Четверта позиція це постачання оборонної зброї. ПДЧ, санкції, енергетика, поставка оборонної зброї - це рішення можна протягом тижня. І це точно буде Дамоклів меч, який буде висіти над Путіним, якщо він зійде з розуму і буде продовжувати атакувати Україну», - резюмує Петро Порошенко.

 

07 грудня 2021р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів