68 кисневих концентраторів для пацієнтів з COVID-19 передадуть у вісім амбулаторій Ужгорода

68 кисневих концентраторів для пацієнтів з COVID-19 передадуть у вісім амбулаторій Ужгорода
68 кисневих концентраторів отримав Центр первинної медико-санітарної допомоги Ужгорода. Про це сказала головна сімейна лікарка міста Тетяна Козак. За її словами, 7 грудня їх передадуть амбулаторіям. Там концентратори будуть використовувати для хворих на COVID-19, які лікуються вдома і потребують кисневої підтримки, або ж пройшли лікування в стаціонарі, виписані додому, але їм ще потрібен додатковий кисень.

 

Кисневі концентратори з Ужгородського центру первинної медико-санітарної допомоги повезли до амбулаторії № 7. Завідувачка закладу Еліна Анталовська каже: у них є пацієнти, котрі потребують кисневої підтримки. Першою отримала апарат Мирослава Ліхтей.

"Я би хотіла для сестри отримати кисневий концентратор, — пояснила жінка. — Її виписали зі стаціонару з сатурацією 90, тепер вона ще потребує кисневої підтримки".

За словами Еліни Анталовської, аби отримати кисневий концентратор, родичі людини, яка потребує кисневої підтримки, мають підписати договір.

"Оформлюється договір відповідального зберігання з правом користування, — пояснила вона. — Ми роз’яснюємо, як налагодити апарат, як його використовувати, надаємо відеопідтримку, як з цим усім впоратися. Користуватися ним можна стільки, скільки потрібно для повного відновлення здоров’я пацієнта".

Вартість одного кисневого концентратора — 29 тисяч 500 гривень, каже головна сімейна лікарка Ужгорода Тетяна Козак. За її словами, 68 апаратів, які відправлять до 8-ми амбулаторій, коштують понад 2 мільйони гривень.

"Ми вже отримали концентратори, які закуплені за кошти держбюджету для центру первинної медико-санітарної допомоги. Ми отримали у кількості 68 концентраторів: для кисневозалежних пацієнтів, які лікуються вдома. Це пацієнти, які за показниками вже виписані зі стаціонару на доліковування, але ще потребують кисневої підтримки", — пояснила вона.

За словами директора обласного департаменту охорони здоров’я Анатолія Пшеничного, загалом Закарпаття отримало 743 такі концентратори.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

07 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів