Дайджест регіональних інтернет видань

ПІСЛЯ 8-Ї ВЕЧОРА ЗАКАРПАТТЯ ПОДОЛАЛО 50-ВІДСОТКОВИЙ БАР’ЄР!

 

За оперативною інформацією з виборчих комісій станом на 20.00 годину проголосували 54,2 % закарпатських виборців

66 виборчий округ – 57,6%
Зокрема:
Ужгород – 52,8%
Чоп – 64,8%
Ужгородський р-н – 65,7%

67 виборчий округ – 61,1%
Зокрема:
Свалявський р-н – 57,0%
В.-Березнянський р-н – 67,6%
Воловецький р-н – 65,8%
Міжгірський р-н – 58,3%
Перечинський р-н – 62,6%

68 виборчий округ – 53,7%
Зокрема:
Мукачево – 49,2%
Мукачівський р-н – 57,4%


69 виборчий округ – 54,6%
Зокрема:
Берегово – 45,2%
Берегівський р-н – 55,5%
Виноградівський р-н – 55,6%
Іршавський р-н – 55,4%


70 виборчий округ – 49,0%
Зокрема:
Тячівський р-н – 46,9%
Рахівський р-н – 46,2%
Хустський р-н – 53,9%
Хуст – 52,5%

[i]Закарпаття онлайн[/i]

***

Закарпаття: До закриття виборчих дільниць залишилася одна година


На ужгородській виборчій дільниці № 30 вже проголосувало 950 виборців із 2280, наразі у приміщенні перебуває надзвичайно велика кількість людей, свідчить кореспондент Ужгородського прес-клубу реформ. Голова ДВК Мирослав Порохнявець скаржиться на роботу окружної комісії.

За словами голови ДВК №30, окружній комісії у встановлені законом строки було передано список із 57 осіб, які підтвердили, що проживають на території дільниці, а також 150 тих прізвищ, які необхідно було виключити зі списків. Проте окружна комісія ніяк не відреагувала, усе ж дільнична комісія на власний ризик дозволила цим громадянам здійснити конституційне право голосування. Але приходять десятки інших людей, які живуть 15-20 років на території дільниці, однак не виявляють своїх прізвищ у списках та дуже емоційно реагують на порушення своїх прав. Членам комісії довелося вислухати зливу нарікань пригнічених виборців. Голова комісії також повідомив, що окружна комісія не забезпечила дільницю транспортом і бюлетені довелося довозити транспортом, найнятим за власні гроші членів комісії.
***
У с.Неліпино Свалявського району у приміщенні місцевої ДВК жінка втратила свідомість і, за словами кореспондента Ужгородського прес-клубу реформ, присутні ледве привели її до тями. На дільниці спостерігається значне стовпотворіння.
***
На ДВК № 2 міста Свалява активним спостерігачем виявився п.Іщенко, відомий на прізвисько Кіфля. Кілька разів голова ДВК ставив питання про виведення його із приміщення, однак члени комісії пропозицію не підтримали.
***
На дільниці № 174 у Хусті двоє членів комісії на очах у кореспондента Ужгородського прес-клубу поставили галочки у виборчі бюлетені, які потім видали виборцям. Зараз на дверях дільниці висить оголошення про те, що "комісія працює з 9.00 до 18.00 з перервою від 13.00 до 14.00.
***
У Перечинському районі проголосували 41,7 % виборців.
***
У Воловці із близько 20 тисяч виборців проголосували 13 тисяч, що становить приблизно 65 %. Голосування триває спокійно.
***
На одній із тячівських ДВК за адресою однієї квартири зареєстровано 10 осіб. Водночас зі списків зникла ціла вулиця Горького, повідомив кореспондент Ужгородського прес-клубу реформ.
***
На ужгородській ДВК № 28 представники Партії регіонів, зокрема, Станіслав Матвієнко влаштували скандал з приводу розміщених на стінах дільниці плакатів із програмами партій і блоків та навіть змусили членів дільниці звільнити стіни від затверджених законом плакатів. Після консультації з юристом члени ДВК повернули програми на законне місце.
***
Станом на 19.30 у Рахівському районі проголосувало 31 500 виборців (46 %). Порушень не виявлено, повідомляє кореспондент Ужгородського прес-клубу реформ.
***
Берегівському районі проголосували 53% виборців, бюлетенів навіть у надлишку.
***
Зараз в Ужгороді на всі дільниці кандидат у міську раду від блоку Литвина Родіон Кіштулинець розносить звернення до голів ДВК від кандидата на посаду мера Сергія Ратушнякарати, де йдеться про масові провокації, які відбуватимуться сьогодні, ніби то буде здійснено напад на ДВК і вкинуто 10 тис.бюлетенів у скриньки. Звернення видається тільки головам ДВК, за отримання якого вони повинні розписатися.
***
На 132 дільниці в Іршаві мешканка вулиці Набережна Марія Глеба влаштувала скандал, через те, що її не було у списках. Заспокоювали жінку і голова комісії і міліціонер. Виявилося, пані Марія не перевірила списки напередодні і буде скаржитися за її словами в Київ.

***
Закарпаття: Представник блоку Литвина-Ратушняка спричинив виборчий скандал у Середньому


З повідомлень "гарячої лінії" Ужгородської медіа-профспілки стало відомо, що у селищі Середнє Ужгородського району розгорівся скандал. На дільниці, де повинні проголосувати 382 роми з місцевого табору, у кабінку з кожним з них заходив "товариш", який показував, як голосувати.

Міжнародний спостерігач, представник організації "За справедливі вибори", депутат Держдуми Росії Олена Драпеко вимагала припинити порушення закону. Однак людина, яка назвалася представником Блоку Литвина, заявила, що порушує закон сама Драпеко, мотивуючи тим, що на дільниці повинна використовуватися лише українська мова. Представникові через перекладача чітко виклали норми й про мову, і про те, що закон передбачає голосування за допомогою сторонніх осіб людям тільки з фізичними вадами. Однак роми наполягали на подальшому використанні "помічника" у кабінках, бо, за їх словами, не вміють читати. Водночас на запитання, за кого голосуватимуть, відповідали, що не знають.

***
Ужгород: На ДВК №28 вже проголосувало 53 % виборців


Голова ДВК № 28 20-річна Оксана Пащак в Ужгороді — одна з наймолодших голів виборчих комісій в Україні. Станом на 19.00 на дільниці проголосувало вже 53 % виборців (1250 із 2390).

На виборчій дільниці працюють два міжнародні спостерігачі із Молдови, які повідомили кореспондентові Ужгородського прес-клубу реформ, що не виявили жодних порушень на дільниці. Проблеми виникають лише із людьми, які заздалегідь не перевірили списки. Так, близько 15 осіб дуже емоційно реагували на відсутність своїх прізвищ у списках. Водночас сім’я виборців виявила, що до списку внесено також їхню п’ятирічну дитину, повідомили в Ужгородському прес-клубі реформ.

[i]Репортер[/i]

 

26 березня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів