Бюджет Ужгород на 2022 рік обговорили сьогодні в міській раді

Бюджет Ужгород на 2022 рік обговорили сьогодні в міській раді

 

Презентації у сесійному залі можна було спостерігати онлайн, цифри, програми кожного розпорядника коштів можна переглянути на сайті міськради ТУТ: https://rada-uzhgorod.gov.ua/budzhet-mista-1#41ppc12vh6w .

Міський голова Богдан Андріїв навів основні планові показники бюджету на 2022 рік – надходжень та видатків. Загальний обсяг бюджету дещо зросте щодо 2021 року – до  1 мільярда 711 млн грн. Основним джерелом надходжень загального фонду бюджету Ужгородської міської територіальної громади в 2022 році прогнозують податок на доходи фізичних осіб, він складатиме 70,8%. На 5,5% більше очікуваних надходжень цього року прогнозують із місцевих податків та зборів, а з них – понад 64% від єдиного податку. Трохи більше, ніж у 2021 році, очікується плати за землю і на 7,3% – за нерухомість, є сподівання і на зростання надходжень від туристичного збору.

Департамент міської інфраструктури повідомив, що 2022-му заплановано  реконструкцію площ Театральної, Євгена Фенцика, алеї Андрія Палая,  капітальний ремонт пішохідного мосту. На капітальні ремонти міських доріг планують понад  25 мільйонів гривень, понад 5,8 мільйонів – на капітальний ремонт внутрішньоквартальних територій, понад 2,4 мільйони – на ремонти дитячих, спортивних майданчиків, понад 1 – на капітальний ремонт зупинок громадського транспорту.

Освітяни зазначили, що планується розширення мережі класів, часткове фінансування першого приватного навчального закладу – «Гірчичне зерно». Видатки на освіту заберуть левову частку бюджету громади, їх розподілять: 28% – на садки, 62% – на середню освіту, 7% на – професійно-технічну освіту.

Наступного року продовжать виділяти кошти на майже десяток міських медичних програм. Суттєво зросте підтримка ужгородців, які опинилися у скрутних життєвих обставинах чи потребують коштів на лікування – Програмою «Добра справа» передбачено понад 3 мільйони гривень орієнтовно для 450 людей (цього року було 1,8 млн грн. для 300 осіб).

З повним відеозаписом презентації можна ознайомитися ТУТ: https://rada-uzhgorod.gov.ua/budzhet-mista-1#41ppc12vh6w .

Поставити запитання можна через електронну форму ТУТ:  https://rada-uzhgorod.gov.ua/budzhet-mista-1 .

Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

20 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів