«12 місяців» Дмитра Кешелі поставили на театральній сцені Ужгородського інституту культури і мистецтв

«12 місяців» Дмитра Кешелі поставили на театральній сцені Ужгородського інституту культури і мистецтв
Учора, 20 грудня 2021 р., на театральній сцені Ужгородського інституту культури і мистецтв відбулася прем’єра вистави за казкою Д. Кешелі «12 місяців». Режисер-постановник - заслужений артист України, викладач акторської майстерності Ужгородського інституту культури і мистецтв Олександр Куцик.

 

У виставі були задіяні студенти 1-4 курсів, вихованці Олександра Куцика.

На підставі договору про культурну співпрацю з Оноківська ОТГ на прем’єру вистави завітали молодші школярі Оноківська загальноосвітня школа І-ІІІ ст.

Автор вистави Дмитро Кешеля, також присутній на прем’єрі, мав можливість пересвідчитися у якості театральної постановки, адже маленький глядач - це найправдивіший індикатор рівня мистецького продукту.

Тож можемо з відповідальністю констатувати - вистава мала величезний успіх не тільки у дітвори, а й у батьків, студентів, викладачів!

Сам автор Дмитро Кешеля був зворушений сценічним дійством і сказав чимало похвальних слів на адресу режисера-постановника Олександра Куцика та його студентів, які майстерно зіграли п’єсу.

У свою чергу Олександр Куцик подякував колегам-викладачам Ужгородського інституту культури і мистецтв, які поряд з ним працювали над виставою, а саме: Михаил Микулец(аудіозапис текстовки та відеооформлення вистави); Emma Zaitseva (костюми, сценографія); Юра Балега (постановка хореографічних вкраплень вистави: «пори року», «вихід з трембітами», «весільно-обрядовий танець); О. Шип (робота над текстом, виразністю сценічного мовлення зі студентами 1-го курсу); В. Довганичу (робота над виразністю сценічного мовлення зі студентами 3-го курсу), а також студентам: Х. Губені (відеоряд), Х. Горбенко, О. Раку (звук), Д. Тобаку, Н. Пугачовій (світло). Бурхливими оплесками глядачів нагороджено молодих акторів- першокурсників: А. Когутку, А. Кішмарію, В. Молнар, Альону Макарович, Р. Міовканича, І. Жеребака та другокурсника А. Хащу; особливу глядацьку симпатію та захоплення заслужено отримали виконавці ролей: Олени Т. Старшун); Марічки (Г. Мучичка); Полані (В. Матевосова), Півня (І. Очкан).

Автора літературного твору, режисера-постановника, студентів «Сценічного мистецтва», усіх, хто брав участь у роботі над виставою, з творчим успіхом привітала заступниця директорки УжІКіМ з навчальної роботи, кандидатка наук з соціальних комунікацій О. А. Телеп, а також подякувала маленьким гостям- школярам за їх щире співпереживання та непідробну увагу до усього, що сьогодні відбувалося на інститутській сцені.

Після виходу з театральної зали, біля студентської ялиночки, наших гостей чекав танцювальний сюрприз: «Хореографічна композиція - казка про тролів» та танок-руханка «Булька» у постановці викладачки хореографічних дисциплін Єлізавети Бабяк, останній із задоволенням, разом зі студентами, завзято витанцьовували й оноківські школярі, йдеться на офіційній сторінці Ужгородського інституту культури і мистецтв у Фейсбук.

 

 

21 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів